Hot hatch on a budget: Dacia Sandero RS

spyshots dacia sandero rs

Het ziet er flink naar uit dat Dacia weldra een sportieve rakker in haar gamma gaat opnemen. Om ook in het Hot hatch segment een voet aan de grond te krijgen lenen ze waarschijnlijk een turbomotor vanuit de Clio.

Dacia gaat al een flinke tijd mee als het budgetmerk van moederhuis Renault. Blitse prestaties zijn nooit het doel geweest van de Dacia-modellen, maar daar gaat weldra verandering in komen.

De foto's van dit prototype zijn genomen in Zweden en wat onmiddellijk opvalt zijn de grotere remschijven, velgen en dubbele uitlaat achteraan.

Wie goed oplet kan hier natuurlijk een aantal geleende onderdelen terugvinden die recht van onder een Clio GT geschroefd zijn. Het is dus niet ondenkbaar dat ook de motor zal overgenomen worden. Specifiek hebben we het over een 1.2-liter turbobenzine met 120 pk. Geen waanzinnig cijfer, maar niet slecht voor een Dacia.

Wanneer we het interieur bekijken herkennen we onmiddellijk het stuurwiel met rode accenten van de huidige Clio R.S. en ook op de schakelpook en handrem vinden we diezelfde trim terug. Verwacht die onderdelen echter niet bij het productiemodel. Verwacht wordt dat ook de buitenkant nog een upgrade gaat krijgen zodat de sportieve inborst gepaard kan gaan met een sportievere look. Deze snelste Dacia ooit zou zijn voorstelling moeten krijgen later dit jaar tijdens het salon van Frankfurt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
GeoBem 13:30
afbeelding van GeoBem

Dikke remschijven, jongUh! Haha.

Nico 14:06
afbeelding van Nico

Als dit al grotere remschijven zijn, dan willen we de standaard schijven toch niet zien?! (ttz de thee-schoteltjes)

0-100 km/u voortaan in minder dan 20 seconden? Ooh!

Yvesw 14:22
afbeelding van Yvesw

Standaard zijn het trommelremmen ;-)

Glenn 10:55
afbeelding van Glenn

Dat zijn geen klein remmen, gewoon heel grote wielen :p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws