Ja lapsus: Skoda Octavia RS naakt op het web

Skoda Octavia RS lek

Skoda maakt het ons vandaag zeer gemakkelijk om nieuws te sprokkelen over de nieuwe Octavia. Na onze deep dive van deze ochtend in de motorenkeuzes circuleert er nu een kiekje van de nieuwe Octavia RS op het wereldwijde web. We likey...

Bron van dienst is een online configurator van de Octavia die per ongeluk de nieuwe RS zou tonen. Welk land die fout juist maakte is niet geheel duidelijk maar wij haalden het kiekje vanuit India.

Ingetogen sportiviteit

De foto spreekt voor zich, ook de nieuwe Octavia zal een RS-derivaat krijgen. We krijgen alvast de Octavia berline te zien met aangescherpt bumperwerk. Wereldschokkend is het natuurlijk niet maar samen met de forse velgen (die we ook al zagen op de Kodiaq RS) en de rode remklauwen straalt deze rakker ingetogen sportiviteit uit.

Krachtbron van dienst? Daar hebben we nog geen antwoord op. Zo zou een 240 pk sterke 2.0 diesel met twee turbo's bij de mogelijkheden horen (lees: het blok van de Kodiaq RS), al kan het ook wel eens over een bravere versie met 200 pk gaan. Een benzinevariant is natuurlijk ook niet uitgesloten. Enerzijds is er sprake over de 300 pk sterke variant van de 2.0 viercilinder benzine die gebruikt wordt in de huidige Golf R. Anderzijds kan het wel eens zijn dat de plug-invariant van de Octavia meteen ook het RS-derivaat zal worden. Die plug-in gebruikt een 1.4 benzinemotor met elektrohulp en is 245 pk sterk.

Lees HIER alvast meer over de motoren die op de planning staan.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws