Subaru stuurt vrachtlading plaagplaatjes Solterra de wereld in

Subaru Solterra 2021

Subaru heeft enkele teaserfoto’s van de Solterra de wereld in gestuurd. De elektrische SUV wordt volgend jaar aan het grote publiek voorgesteld.

Geen idee welke definitie de Japanners hanteren voor ‘teaserfoto’, maar op enkele afbeeldingen die we vandaag van de Subaru Solterra ontvingen, is de elektrische SUV al in vol ornaat te zien. Dat lijkt op het eerste gezicht vreemd, want de Solterra wordt nog volop klaargestoomd om pas in 2022 aan het grote publiek te worden getoond.

Subaru Solterra 2021

Maar de verklaring is eigenlijk niet ver te zoeken: we weten al een tijdje dat de Solterra het e-Subaru Global Platform zal inluiden, dat samen met Toyota wordt ontwikkeld. Voor het elektrificatiegedeelte kan Subaru teren op de kennis van Toyota, terwijl de wisselwerking in de andere richting gaat op vlak van vierwielaandrijving. En jawel, net als de Subaru BRZ en Toyota GR 86 plant ook Toyota een eigen versie van deze Subaru Solterra.

Subaru Solterra 2021

Die Toyota-variant werd eerder al als conceptversie voorgesteld, de bZ4X. Leg je de teaserafbeeldingen van de Solterra naast de foto’s van de bZ4X, dan is de gelijkenis onmiskenbaar. Technische details hebben geen van beide merken tot nu toe vrijgegeven, dus daarop wordt het nog iets langer wachten...

Subaru Solterra 2021

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws