Teaser 4: Renault Austral laat in interieur kijken

Renault Austral interieur teaser 2022

De plaagplaatjes van de Austral blijven maar komen. In een nieuwe reeks teaserafbeeldingen laat Renault een aantal schetsen van het interieur van zijn nieuwe SUV zien, en dat komt ons enigszins bekend voor.

De Renault Austral komt eraan en dat zal je geweten hebben. In de voorbije anderhalve maand vuurde de constructeur al drie teasers op ons af, en die onthulden eerst zijn naam, dan een aantal details over zijn aandrijflijn en vervolgens zijn silhouet. De nieuwste inzending kijkt binnen in het interieur, en verder valt er volgens ons niet veel meer te teasen.

'High Comfort'-cocon

Hoewel het maar om een setje designschetsen gaat kunnen we toch al bepaalde conclusies trekken over de cabine van de toekomstige SUV. Zo herkennen we heel wat Mégane E-Tech-invloeden in het dashboard en lijkt de middenconsole opvallend hoog gemonteerd te zitten. Renault noemt het de 'High Comfort'-console en verklaart dat die moet bijdragen tot een comfortabele, dynamische cockpitervaring.

Renault Austral interieur teaser 2022

Daarnaast vallen ook de grote schermen op, die als een L-vormig geheel gemonteerd zitten en volgens Renault in totaal 24,3 inch – of 774 kubieke centimeter – aan oppervlakte bedekken. Voor het centrale infotainmentgedeelte spreken de Fransen net als bij de Mégane E-Tech over het nieuwe OpenR-systeem, dat ontwikkeld werd in samenwerking met Google Automotive Services. Reken dus op een naadloze integratie van media, navigatie en communicatie via de gekende Google-applicaties.

Nu nog een datum

Daarnaast wordt het interieur van de Austral volgens Renault ook uitermate functioneel en moduleerbaar. Zo meet de totale inhoud van alle opbergvakken in de auto 30 liter – geen idee hoe goed of slecht dat is – en kan de achterbank naar voor of achter geschoven worden via een knop in de kofferruimte. Tot slot zou de Austral achteraan drie personen in comfort kunnen vervoeren omdat er geen middentunnel in de bodem zit, wat best uniek is voor een auto met een verbrandingsmotor. Dat vertelt ons alvast dat we niet op een mechanisch vierwielaangedreven versie moeten rekenen, want dan zou er een aandrijfas naar achter moeten lopen.

Renault Austral interieur teaser 2022

Volgens Renault wordt de nieuwe Austral heel binnenkort in al zijn glorie onthuld. Het lijkt ons alleszins onwaarschijnlijk dat er nog teasers bijkomen – behalve indien die naar een nakende lanceringsdatum zouden verwijzen. Voor de dag ermee, Renault!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws