Ford toont Mustang Mach-E Rally: gaat waar geen “Mustang” ooit ging

Ford Mustang Mach-E Rally 2023

Kijk even weg, purist, want Ford tast nu wel écht de grenzen af van de Mustang-naam. Sterker nog: deze Mach-E Rally overschrijdt die grenzen met gemak, want hij werd speciaal bedacht om het tarmac te verlaten… En het gaat ook niet zomaar om een one-off: de nieuwe versie wordt binnenkort gewoon verkrijgbaar.

Zullen we het even over de Mustang hebben, Ford? Want hoe je het ook draait of keert: er zijn controversiële dingen aan de hand met die naam. Zo kleven de Amerikanen het ponylogo sinds 2019 niet alleen meer op het front van hun iconische muscle car, maar ook van een elektrische vijfdeurs SUV. Die mag dan wel over een bloedsnelle GT- en zelfs een heuse Shelby-variant beschikken, maar met alle andere Mustangs heeft die Mustang Mach-E verder weinig gemeen… En dat geldt al helemaal voor deze nieuwe versie.

Ook voor Europa

Maak namelijk kennis met de Ford Mustang Mach-E Rally, inderdaad: de eerste 'Mustang' die zijn zinnen zet op onverhard terrein. Dat merk je ook meteen aan zijn uiterlijk want met die typische rallyvelgen, extra schijnwerpers en een enorme spoiler op de achterklep zou je hem zo de heuvels van Corsica over zien springen. De vraag is dan echter of hij wel goed landt, want op het oog ziet de Mach-E Rally er niet belachelijk veel verhoogd uit. Ford geeft ook nog geen specificaties mee, maar de gelijkenissen in het bumperwerk doen ons hopen dat deze Rally-versie de vierwielaandrijving en 487 pk’s van de Mach-E GT overneemt.

Ford Mustang Mach-E Rally 2023

Reken er trouwens maar op dat Ford straks meer details vrijgeeft, want het gaat hier niet gewoon om een éénmalig projectje. Het merk belooft zelfs dat de Mach-E Rally gewoon in productie gaat, en verkrijgbaar wordt op de Amerikaanse en — hoezee — de Europese markt. Voorlopig houdt hij het echter bij een rondje op het Goodwood Festival of Speed, waar we stiekem hopen dat hij zich af en toe eens naast de weg waagt om te bewijzen dat hij zijn Rally-naam waardig is…

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws