Zeekr’s Tesla Model 3-rivaal is klaar om EV-land op te schudden

Zeekr 007 teaser 2023

Het kersverse Zeekr krijgt er straks weer een modelletje bij, en dat wordt er misschien wel eentje om rekening mee te houden. Zo ziet deze Zeekr 007 er alvast uit alsof hij tussen de vaste waarden mag gaan staan… Dus wat denk je, krijgt de elektrische sedan straks ook in Europa een licence to kill Tesla’s en Polestars?

Schreven we tot een dik jaar geleden iets over ‘Zeekr’, dan deden we dat vooral omdat er talloze woordspelingen met de naam van het Chinese merk voor het rapen lagen. Tegenwoordig nemen we de constructeur echter serieuzer dan dat, vooral sinds we hun twee modellen voor Europa — de 001 en de X — eens aan de tand kunnen voelen hebben. Nu geven de Chinezen ons echter graag nog eens de kans om wat flauwe moppen te tappen rond hun naamgeving, waarvoor dank.

EV-plannen dwarsbomen

Op het nieuwe Twitter — tegenwoordig net als Zeekr’s SUV genaamd ‘X’, maar dat heeft er verder niks mee te maken — hebben ze namelijk een paar eerste beelden gedeeld van een aankomend model met een opmerkelijke naam. Ze noemen de auto ’007’ en of ze daarmee willen zeggen dat hij ons allen tezamen in zwijm wil doen vallen met zijn gladde looks, is niet zeker. Dat zou echter zomaar even kunnen, want de elektrische sedan ziet er alvast strak in het pak uit met zijn lage silhouet en zijn schijnbaar strakke LED-verlichting. Gooi daar dan nog een competente elektrische aandrijflijn bovenop, en deze Zeekr is misschien wel in staat om de snode plannen van een paar kopstukken in EV-land te komen dwarsbomen… Luister je, Tesla?

De Zeekr 007 schiet in actie vanaf 17 november maar of hij dan ook naar Europa komt, staat op dit moment nog niet vast. Zo verscheept Zeekr tegenwoordig maar twee van zijn drie modellen naar onze contreien, terwijl de gigantische 009 voorbehouden blijft voor de Chinese thuismarkt. Dat is dan ook een elektrische MPV en van die carrosserievorm lopen we hier niet helemaal warm, wat je ook zou kunnen zeggen over een traditionele sedan zoals deze 007… Al verkoopt Zeekr zijn 001 hier ook gewoon terwijl een shooting brake niet bepaald Europa’s populairste keuze is, dus je weet wel… Never Say Never Again.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws