Op z’n Skoda’s: Octavia facelift nu al helemaal te zien op schetsen (2024)

Skoda Octavia Facelift schetsen 2024

Kijk even weg als je niet van spoilers houdt, want Skoda doet ’t weer. Hun facelift voor de Octavia wordt namelijk pas binnen een dikke week onthuld, maar we weten nu al precies wat te verwachten. Zo trokken de Tsjechen naar de tekentafel en zetten ze zijn nieuwe uiterlijk er tot in het kleinste detail op papier.

Het moet zowat de ergste nachtmerrie zijn van een autoconstructeur: je spendeert jaren en miljoenen aan de ontwikkeling van een nieuw model, maar een paar dagen of weken voor de lancering lekt één of andere hacker er foto’s van het wereldwijde web op. Kijk maar naar de beelden van de Jeep Wagoneer S, de Lancia Ypsilon of vrijwel elke BMW die sinds het ontstaan van het internet ontwikkeld werd. Van Skoda kunnen wij ons daarentegen de laatste keer niet herinneren dat een nieuwigheid voortijdig gelekt werd, en de reden daarvoor is simpel: dat doen de Tsjechen keer op keer gewoon zelf.

Meer LEDs, meer vermogen?

Skoda heeft namelijk een reeks schetsen gedeeld van de aankomende facelift voor de Skoda Octavia, net zoals het dat eerder al deed met pakweg de vernieuwde Kamiq en Scala en zelfs de nieuwe Superb en Kodiak. Zo geeft ook de opgefriste Octavia vrijwel al zijn uiterlijke geheimen prijs, van de LED-uitlopers in zijn dagrijverlichting tot de stoerdere bumpers voor de RS-versie. Ook het bumperwerk van de reguliere Octavia wordt trouwens aangepakt en daarbij lijken de ietwat schuin geplaatste mistlichten te moeten wijken. Achteraan komen er dan weer twee kronkels onderaan om de illusie van uitlaten te geven, terwijl de merknaam in een iets ander lettertypetje over de kofferklep gesmeerd wordt.

Skoda Octavia Facelift schetsen 2024

Op zowel het interieur als op technische gegevens blijft het wel nog wachten, al hoeven we voor dat laatste maar te kijken naar de pas vernieuwde Volkswagen Golf. Daar deelt deze Octavia als vanouds zijn basis mee, dus reken ook hier op het afzwaaien van de 1.0-liter driecilinder terwijl het rijbereik van de plug-inhybrides groeit tot bijna 100 kilometer. Verder is de kans groot dat de Octavia RS zijn vermogen ziet stijgen van 245 naar 265 pk, net zoals dat met de vernieuwde Golf GTI gebeurde. Verwacht het allemaal te lezen in één grote, Tsjechische liefdesbrief op 14 februari aanstaande.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws