Elektrische Jeep Wagoneer S lekt met spoiler en al het internet op

Jeep Wagoneer S gelekt Moparinsiders 2024

Jeep krijgt er binnenkort een nieuwe EV bij: de Wagoneer S. Die pakt uit met een gloednieuw platform en flink wat luxe, maar qua looks moesten we het stellen met een schimmig plaatje van het front. Tot nu, want Stellantis plaatste per ongeluk zelf wat beelden van de elektrische SUV op Facebook… Oeps.

Gisteren pas deed het Stellantis-concern zijn gloednieuwe platform uit de doeken onder de noemer STLA Large. Hoewel dat platform nog steeds plaats zal bieden voor verbrandingsmotoren, zullen er vooral ruime EV’s met een mooi rijbereik en flink wat vermogen op die basis gebouwd gaan worden. Als eerste zullen Dodge en Jeep ervan gebruik gaan maken en dat doet die laatste met de aankomende Wagoneer S… En amper één dag later, raad eens welke auto in vol ornaat het internet op lekt?

Spoiler voor SUV-silhouet

Inderdaad: dit is de Jeep Wagoneer S zoals je hem eigenlijk nog niet had mogen zien. Blijkbaar plaatste Stellantis de foto’s per ongeluk zelf even op Facebook en een lid van Jeep-forum Moparinsiders.com wist er screenshots van te maken voor ze weer verwijderd konden worden. Daardoor maken we kennis met een knoert van een EV die het inmiddels bekende frontje combineert met best klassieke SUV-proporties. Achteraan blijkt de Wagoneer S echter stiekem een schuin aflopende daklijn te hebben voor extra aerodynamica, maar die zit verborgen onder een opmerkelijk grote spoiler. Verder valt de doorlopende LED-balk achteraan op, en vooraan loopt een gelijkaardige strook achter de zeven eveneens verlichte lamellen van de gewoonlijke Jeep-grille.

Jeep Wagoneer S gelekt Moparinsiders 2024

Die looks waren eigenlijk het enige dat we nog nodig hadden om een compleet beeld van de Wagoneer S te krijgen, want over de techniek verklapte Jeep zelf al heel wat. Zo krijgt de topversie van de elektrische SUV wel 600 pk, goed voor een 0-naar-100-sprintje in 3,5 seconden. Verder weten we dat zijn STLA Large-platform accu’s van 85 tot 118 kWh mogelijk maakt, samen met tot 800 kilometer rijbereik… Al moet je voor dat laatste wel een gestroomlijnder modelletje kiezen. Hoever deze Wagoneer S het schopt, leren we bij zijn officiële lancering die pas zou plaatsvinden in de herfst van dit jaar. Da's nog best lang wachten dus, op een auto die we nu al gewoon kunnen zien...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws