Vernieuwde Skoda Kamiq en Scala laten zich zien in officiële schetsen

Skoda Kamiq facelift teaser 2023

Skoda heeft zijn facelift klaar voor niet één, maar twee modelletjes. De Scala-hatchback en crossover-Kamiq gaan straks namelijk samen onder het mes, maar niet voor Skoda de nodige teaserplaatjes de wereld in gestuurd heeft… En dat doen de Tsjechen als vanouds met het schetsboek onder de arm.

Is VAB-gezinswagen van het jaar Skoda Karoq je net een slagje te groot? Dan moet je even naar een Kamiq gaan kijken, want die lijkt als twee druppels water op zo’n Karoq maar dan in een iets compacter formaat. Het spreekt dus voor zich dat het crossover-SUV’tje best populair is, dus na bijna vier jaar op de markt is het tijd voor een opfrisbeurt… En die beleeft de Kamiq niet alleen.

Meer dan wat strakkere lampen?

Skoda heeft namelijk besloten om de facelift van één van zijn populairdere modelletjes te combineren met die van één van zijn minder populaire modelletjes: de Scala. Die C-segment hatchback verschijnt dus zij-aan-zij met de Kamiq in een setje schetsen, die ons moeten voorbereiden op de vernieuwingen. Dat zijn er dan wel van de bescheiden soort, want beide modellen lijken het te houden op wat hertekend bumperwerk en strakgetrokken verlichting. Zo mag de Scala straks gaan genieten van een nieuw, opgesplitst lichtsignatuur terwijl de op zich al gesplitste koplampen van de Kamiq een stukje slanker worden. Achteraan krijgen de L-vormige units een iets andere indeling, met ertussen een nieuw lettertypetje voor de merknaam.

Skoda Scala facelift teaser 2023

Skoda belooft ook het nodige te hebben aangepast aan de technologie van beide modellen, al krijgen we daarover nog geen details. Wat ze wel al verklappen, is dat de auto’s meer standaarduitrusting krijgen en een nieuw aanbod aan velgdesigns. Hoe dat zich van deze schetsen vertaalt in de realiteit leren we op 1 augustus, wanneer Skoda de facelift voor zowel de Scala als de Kamiq onthult.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws