Elektrische Lancia Ypsilon lekt het internet op en wij vinden ‘m vet

Lancia Ypsilon gelekt Masera 2024

Volgende maand is het zover: dan krijgt Lancia een gloednieuwe Ypsilon. Toch konden de Italianen het niet laten om er al eens mee door de straten van Italië te scheuren, waar hij open en bloot op de gevoelige plaat vastgelegd kon worden. Dit is ‘m dus, de elektrische Lancia Ypsilon voor je hem mocht zien.

We weten niet of je het al door had, maar Lancia onthult binnenkort een gloednieuwe Ypsilon. De Italianen pakten namelijk al uit met het ene na het andere plaagplaatje, zodat we intussen al de voor- en de achterzijde van de elektrische hatchback te zien kregen net als een flard of twee van zijn interieur… Maar het duidelijkste beeld van de nieuwe Ypsilon komt nu niet van Lancia zelf.

Futuristische luxe-Peugeot

Op Facebook heeft het account Masera namelijk een hele reeks beelden gedeeld van de elektrische Ypsilon, en die laten op zijn zachtst gezegd weinig aan de verbeelding over. Zo krijgen we het model vanuit verschillende hoeken te zien tijdens iets wat lijkt op een videoshoot in een typisch Italiaanse stad. Het complete gebrek aan camouflage laat ons voor het eerst kennismaken met alles wat tussen die LED-front en die Stratos-kont ligt en het moet gezegd: het resultaat bekoort ons best. Zo ontpopt de nieuwe Ypsilon zich tot een soort Peugeot 208-alternatief met een futuristisch luxesausje erover heen.

Lancia Ypsilon gelekt Masera 2024

Die laatste vergelijking zeggen we natuurlijk niet zomaar want deze Lancia gaat zijn e-CMP-platform delen met pakweg de Peugeot (E-)208, de Jeep Avenger (Electric) en de DS 3 (E-Tense). Dat betekent dat ook de Ypsilon verkrijgbaar wordt met de keuze uit een mildhybride aandrijflijn en een elektromotor. In het laatste geval gokken we op een accu van hoogstens 54 kWh en een elektromotor met 156 pk, al gaf concerngenoot Abarth ons pas nog hoop. Die pakken straks namelijk uit met een sportieve versie van de Fiat 600e die eveneens op dezelfde basis staat, maar wel 240 elektro-pk’s krijgt. Kortom: bereid je maar voor op een heuse hothatchversie van de elektrische Lancia Ypsilon bij zijn lancering, ergens in februari.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws