Elektrische Lancia Ypsilon toont eerste stukje interieur… maar wat is het?

Lancia Ypsilon teaser tavolino Cassina 2023

Lancia staat aan de vooravond van zijn renaissance, en die begint volgend jaar met een nieuwe Ypsilon. Voor het zover is, moet er echter nog geplaagd worden en dat doet de elektrische hatchback met een uniek stukje van zijn interieur. Maak dus kennis met de ’tavolino’ bekleed door ‘Cassina’ — wablieft?

Lancia is nooit echt helemaal weg geweest, maar wij Belgen zien dat wel anders. Zo bleef het merk de afgelopen jaren enkel in Italië bestaan, en ze verkochten er ook uitsluitend de heerwegen oude Ypsilon. Hoe populair dat karretje daar ook mocht zijn, bij ons leek het dus alsof het merk op sterven na dood was… Maar niets is minder waar want Lancia komt volgend jaar gewoon terug naar België, en wel met een gloednieuwe Ypsilon.

Hatchback met designertafel

Om ons daar nog even aan te herinneren, sturen de Italianen nu een eerste afbeelding van die Ypsilon de wereld in. We vergeven het je echter als je bovenstaande prent eerder afschreef als een designertafel dan als een auto-onderdeel, want dat is geen toeval. Zo kijken we volgens Lancia naar de ‘tavolino’ van de Ypsilon, een soort schapje dat volgens de constructeur een gevoel van thuiskomen in de auto moet opwekken. Kijken we wat beter naar de foto, dan zien we dat dit knappe koffietafeltje onder het aanraakscherm en dus net boven de middenconsole zweeft. De Stellantis-expert herkent in de linker onderhoek zelfs het schakelpatroon van de automaat zoals dat in heel wat modellen van de groep gemonteerd zit.

Lancia Ypsilon teaser Edizione Cassina 2023

Het opvallendste aan de afbeelding is echter de opdruk ‘Cassina’ op het tafeltje. Met die meubelmaker ging Lancia al in zee voor het interieur van zijn Pu+Ra Concept en hetzelfde geldt dus voor de Ypsilon, maar niet voor elke Ypsilon. Zo kijken we volgens de constructeur naar een ‘Edizione Limitata Cassina’, een door de stoffeerder aangeklede versie die beperkt is tot 1.906 stuks — naar het geboortejaar van het automerk. Reken dus op een exclusief interieur terwijl elk exemplaar een Ypsilon van de zuiver elektrische soort zal zijn. Die EV zal zich vermoedelijk gaan baseren op het platform van pakweg de Peugeot e-208, terwijl er ook versies met mildhybride verbrandingsmotoren komen.

Dat die ‘Edizione Limitata Cassina’ er komt, daar mag je bij deze zeker van zijn. In een andere foto zien we namelijk Cassina’s CEO een contractje met Lancia tekenen met een overdekte Ypsilon in de achtergrond, al valt er over het uiterlijk nog niet veel uit op te maken. Meer daarover dus in aanloop naar de onthulling van de Lancia Ypsilon in februari 2024.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Joseph Jules Van der Eecken 10:14
afbeelding van Joseph Jules Van der Eecken

K had graag terug bij Lancia aangeklopt voor mijn volgend autoavontuur doch, een electrische zelfontbrandende rijdende BBQ zoek ik niet in huis te halen!
Mag trouwens door de verzekeraar niet in huis gestald worden! Dus, buiten er mee!

Adriaan 21:02
afbeelding van Adriaan

Kan je ons even de bron vermelden waarin staat dat je geen ev’s in een garage mag parkeren van de verzekering?

andre123 09:18
afbeelding van andre123

de mijna staat al 7 jaar in de garage,samen met het laadstation,
met keuringsrapport en medeweten van de verzekeringmaatschappij.........
kzou niet weten warom ik hem buiten zou laten...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws