Lancia Ypsilon toont zijn Stratos-kont in aanloop naar onthulling

Lancia Ypsilon teaser achterkant 2023

De nieuwe Lancia Ypsilon is nog zo’n twee maanden verwijderd van zijn onthulling, maar we weten nu al bijna helemaal hoe de auto eruit gaat zien. Na een resem teaserfoto’s van het interieur en de neus, krijgen we nu namelijk ook zijn achterpartij in beeld… En jawel: die pronkt met flink wat Stratos-kenmerken.

Voor mocht je het nog niet door hebben: Lancia brengt binnenkort een gloednieuwe Ypsilon op de markt. De Italianen laten namelijk al maanden het ene na het andere detail op ons los, waardoor we nu al weten dat de B-segmenter verkrijgbaar wordt als mildhybride en als EV en op het platform van pakweg de Jeep Avenger en de DS 3 komt te staan. Dat doet de Lancia echter wel in de vorm van een premium-hatchback, en die liet ook al even zijn nieuwe snuit zien. Nu is het de beurt aan de andere kant van de auto.

Y-pinkers?

Lancia heeft namelijk nog maar eens een plaagplaatje van zijn aankomende Ypsilon de wereld in gestuurd, en daar krijgen we de achterkant van de auto op te zien. Zo maken we kennis met een set ronde LED-achterlichten, waarin een gekantelde ‘Y’ verwerkt zit die vermoedelijk dienst zal doen als richtingaanwijzer. Verder valt Lancia’s nieuwe lettertype op terwijl er onder de merknaam ‘Ypsilon’ geschreven staat in een lekker klassiek handschrift. Dat alles lijkt verwerkt te zitten in een achterpartij met een schuin aflopend, coupé-achtig lijnenspel waarbij de behuizing van de verlichting de vorm aanneemt van een soort spoiler… Net als bij de Pu+Ra HPE-conceptcar van eerder dit jaar of, voor de liefhebbers, de legendarische Lancia Stratos van de 70’s.

Lancia Stratos HF 1973

Ook binnenin belooft de nieuwe Ypsilon trouwens een pareltje van Italiaans design te gaan worden. Zo kregen we in eerdere afbeeldingen al een knap afgewerkt tafeltje te zien dat onder het infotainmentscherm gemonteerd zal zitten, terwijl de sfeerverlichting daarboven verwerkt zit in een soort van schotel. Voor al deze teasers geldt wel dat het gaat om de tot 1.906 stuks gelimiteerde ‘Cassina Limited Edition’, die naast de zuiver elektrische aandrijflijn ook voorzien wordt van details van meubelmaker Cassina. Die zal verkrijgbaar zijn als lanceringseditie vanaf de onthulling, die in februari 2024 moet plaatsvinden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws