Elektrische Lancia Ypsilon krijgt nu ook al verlichte fruitschaal in interieur

Lancia Ypsilon interieur teaser 2023

Het herboren Lancia brengt straks zijn eerste gloednieuwe auto op de markt: de Ypsilon. Dat wordt echter niet zomaar een auto, want de hatchback gaat sterk inzetten op een gevoel van huiselijkheid. Naast een koffietafeltje krijgt hij bijvoorbeeld ook een fruitschaal met LED-verlichting in zijn interieur, zo blijkt.

Lancia staat aan de vooravond van zijn verrijzenis. Zo belooft het merk drie elektrische auto’s op de markt te brengen in de komende jaren, te beginnen met een nieuwe Ypsilon. Daar hoort dus ook een gloednieuwe designtaal bij en zo maakten we al kennis met de snuit van die hatchback, die zijn brood ging halen bij de Pu+Ra HPE Concept. Binnenin ligt de nadruk dan weer op huiselijkheid, en dat blijft niet bij het designtafeltje dat we eerder al mochten zien.

Woonkamer in ’t Italiaans

Lancia heeft namelijk nog maar eens een teaser gedeeld van het interieur van de nieuwe Ypsilon, en ook hier weten we niet meteen waar we naar kijken. We zien een soort schotel die duidelijk boven het aanraakscherm zweeft en daarop staat ‘SALA’ gedrukt. De Italianen verklaren dat dit in hun taal ‘woonkamer’ wil zeggen, maar dat is niet de enige reden waarom dat opschrift er staat. Zo is dit ook Lancia’s afkorting voor ‘Sound Air Light Augmentation’, de naam van hun nieuwe infotainmentsysteem. Dat krijgt volgens het merk een eigen, personaliseerbare interface waarlangs je de omgeving van de auto kan aansturen — inderdaad, zoals dat gaat bij infotainmentsystemen. In dat opzicht doet de verlichte schotel een beetje denken aan de modules van geconnecteerde domoticasystemen à la Google Home Assistant, want ook dat is tegenwoordig huidelijkheid.

Lancia Ypsilon interieur teaser 2023

Leg je dat samen met de eerdere afbeelding van het interieur, dan krijg je de indruk dat de nieuwe Ypsilon best wel een bijzonder autootje gaat worden. Dat geldt al helemaal indien je hem als ‘Edizione Limitata Cassina’-lanceringseditie gaat bestellen. Dat is namelijk ook de versie die we hier te zien krijgen, en die wordt binnenin aangekleed door meubelmaker Cassina. Zijn aandrijflijn zal hij wel gewoon delen met de andere Ypsilons, of toch de elektrische modelletjes. Zo zal de Lancia op het CMP-platform van pakweg de Jeep Avenger en DS 3 komen te staan, dat naast mildhybride benzinemotoren ook een elektrische aandrijflijn met zo’n 400 kilometer rijbereik toelaat. We leren er alles over in februari 2024.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws