Jon Olsson's RS6 DTM is straatlegaal monster met 950 pk

audi-rs6-dtm-jon-olsson-ready_03

Ski-legende Jon Olsson vond zijn RS6 Avant wat te magertjes en besloot er een straatlegaal DTM-monster van te maken. Het resultaat is één brok heerlijkheid met een skikoffer op het dak.

Eind vorig jaar gaven we al bericht over Olsson zijn bouwproject. Nu, dik vijf maanden later is het monster klaar. Waarom de term monster? Wel, Olsson wou zijn Audi RS6 Avant omvormen naar een DTM-machine, maar het wel straatlegaal houden. Stevig verbrede wielkasten, enorme spoilers en een diffuser achteraan om u tegen te zeggen konden dan ook niet ontbreken.

De gehele wagen werd daarbij overtrokken in een livrei die zijn sponsors bedankt. Hij moet tenslotte terug wat inkomsten vergaren na deze creatie. De skikoffer op het dak, dat is zowat Olssons handtekening.

Meer peut onder de kap

Motorisch werd de wagen ook stevig aangepakt. Dankzij twee dikke turbo's van Stertman Motorsport en een hoop andere technische aanpassingen is de RS6 DTM goed voor 950 pk. Kracht die dankzij een remset van Movit tot stilstand moet gebracht worden. Acceleratiecijfers zijn niet bekend, maar met de huidige rijhoogte lijkt het ons vooral oppassen voor bultjes op de weg tijdens dat sprintje.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws