Carlex Design bouwt Maybach X-Klasse

carlex-design-x-klasse-maybach-2018_01

We zien het, gezien de Japanse fundamenten, Mercedes niet meteen zelf doen maar Carlex Design gaat een X-Klasse ombouwen tot een soort van Maybach-waardige pick-up. Als ze klanten vinden om +100.000 euro neer te leggen natuurlijk.

De Maybach afdeling van Mercedes wil alleen maar het beste ter wereld om verder op te bouwen. Waardoor er enkel afgeleiden van de S-Klasse verschijnen. Toch zouden er nieuwe modellen op til staan. Een SUV hoort daar natuurlijk bij. Een pick-up? Dat is ook een mogelijkheid. Al zal het dan eerder over een gepimpte G-Klasse gaan dan een X-Klasse lijkt ons, want in essentie is die X-Klasse maar een brave Nissan Navara.

carlex-design-x-klasse-maybach-2018

Het Poolse Carlex Design ziet daar geen probleem in werkt aan een speciale versie van die X-Klasse. Speciaal in die zin dat ze zelf een soort van Maybach-derivaat willen creëren. Enerzijds door stijlelementen te stelen (kijk maar naar de grille en velgen), anderzijds door de materialen binnenin een serieuze kwaliteitsboost te geven. Zo zullen ze hetzelfde leder gebruiken als in de Maybach S 650 Cabrio en ook speciale Recaro's tekenen present.

carlex-design-x-klasse-maybach-2018

Carlex Design doopt haar creatie alvast de Yachting Edition en vraagt minimaal 105.000 euro (inclusief de donorwagen). Om je een idee te geven, een standaard X-Klasse begint in België bij 37.000 euro. Een G-Klasse kost dan wel weer +113.000 euro. Waardoor deze Carlex "Maybach" misschien wel een koopje is. Als je fan bent van zo'n "kijk-naar-mij"-creaties.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws