Lumma CLR 8S toont wat mis is met tuningwereld

lumma audi q8

Weet je nog toen tuninghuizen uit de grond werden gestampt om de snelste auto's ter wereld te maken? Wel, tegenwoordig maken tuninghuizen deze afschuwelijke creaties. Lumma doet de Audi Q8 en Lumma verdient daardoor een bolwassing en kwartiertje in de hoek. Af-schu-we-lijk...

We weten niet waar het juist mis gelopen is in de tuningwereld maar tegenwoordig houden bedrijven zich vooral bezig met het veredelen van SUV's. Op zich niets mis mee natuurlijk, want elke SUV ziet er beter uit met een hogere rijhoogte, dikkere banden en draagrek op het dak met extra lichten. Wat? Wil je zeggen dat tuningbedrijven SUV's sportiever maken met gigantische spoilers en bumpers? Ga weg! Nee serieus... ga weg.

IQ van 8?

Deze Lumma CLR 8S is het laatste voorbeeld. Men neemt een reguliere Q8 van Audi die op zichzelf al ordinair genoeg gestileerd is en men zwiert er bumperwerk tegen waar zelf een Opel Corsa eigenaar uit 2002 zijn twijfels over zou hebben. O ja, dan vergeten we de gigantische velgen nog met een minimum aan rubber er rond zodat het rijcomfort even laag is als het niveau van de Russische eigenaar die je voor dit product zal vinden.

lumma audi q8 01

Ach kom, hoogstwaarschijnlijk heeft deze Q8 nu 1.000 pk, waardoor de looks nog iets of wat te verdedigen vallen? Nope. De diesel voorin blijft ongemoeid. Een dik 2 ton wegende SUV met 286 pk en de looks van een Hot Wheels-machine. Dat is wat er mis is met de moderne tuningwereld. Geef ons onze snelle auto's terug en laat opzichtige bumpers op het rek. Alsjeblieft.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws