Spofec laat Rolls-Royce Cullinan niet met rust

Spofec Rolls-Royce Cullinan Overdose 2020

Spofec, een onderafdeling van de Duitse tuner Novitec, vergrijpt zich aan de Cullinan, Rolls-Royce' luxe-SUV en moneymaker. Of het bij wijze van zelfspot is weten we niet, maar Spofec geeft zijn creatie de naam ‘Overdose’.

Een overdosis aan discutabele smaak krijgen we sowieso op ons bord: de Cullinan staat op 24-duims lichtmetaal dat Spofec samen met Vossen ontwikkelde. Daarnaast staat de Rolls nog eens 4 centimeter lager op de wielen. Zelf noemen ze de koetswerkingrepen ‘tasteful’, maar buiten kijf staat dat de Overdose-widebody aangepaste bumpers krijgt, 12 centimeter breder wordt door de uitgeklopte wielkasten, en dat je bandenboer je graag zal zien komen. Het rubber heeft – hou je vast – maatje 295/30 R 24.

Spofec Rolls-Royce Cullinan Overdose 2020

Onder de motorkap zorgde Spofec voor een boost voor de V12. Die krijgt er 114 pk en 160 Nm bij, en produceert nu 685 pk en 1.010 Nm. De sprint naar 100 km/u neemt 4,9 seconden in beslag, de topsnelheid blijft elektronisch begrensd op 250 km/u. Een sportuitlaat hoort er uiteraard ook bij.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie