Beperkte reeks: Seat Leon Cupra R 310 WCE

Vechten die van Ford en Subaru een robbertje uit over wie nu de beste wagen heeft, dan gooit Seat nog een derde hond in de strijd. De Leon Cupra R is al geen braaf beestje, maar ter gelegenheid van hun eerste en tweede plaats in het WTCC vorig jaar brengt de Zwitserse afdeling van Seat nu een superbom uit.

Maar liefst 310 pk wordt gepuurd uit dit 2.0 TFSI-blok dat ook in de VW Golf R huist. Bij deze laatste perst men er nog 270 pk uit. Voor dat opkietelen werd beroep gedaan op ABT, zowat de huistuner van de VAG-groep geworden. Tegenwoordig gaat de snelle Seat in slechts 5,8 seconden van 0 naar 100. Dat gebeurt terwijl je zelf in een alcantara-lederen sportzetel zit, achter een dashboard met chrome accenten. Bi-xenon koplampen, Climatronic, radio/CD/MP3, touchscreen-navigatie en een hele hoop extra veiligheidssystemen maken de boel nog wat exclusiever voor de eventuele koper. De wagens gaan de deur uit voor 32.310 euro per stuk, weliswaar enkel in Zwitserland. Misschien een ideetje voor de mensen die een Focus RS zijn misgelopen?

Beperkte reeks: Seat Leon Cupra R 310 WCE
Beperkte reeks: Seat Leon Cupra R 310 WCE

Bron: TopSpeed

Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
HotHatch 16:09
afbeelding van HotHatch

Op het Nederlandse Seat forum is men over de tuningsoftware van ABT totaal niet te spreken, de Nederlandse importeur heeft 2 jaar terug ook een gelimiteerde versie van de Cupra gemaakt met 310 pk dmv ABT-tuning. Geen enkele wagen haalde ook dat vermogen effectief en er zaten immense turbopieken in. Er liep daar zelfs een topic om de importeur een proces aan te doen...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws