Mercedes GLC Coupe Concept lekt op het web

mercedes-glc-coupe-leaked_04

Maandag zal de wagen zijn officiële onthulling krijgen, maar vandaag staat 'ie al naakt op het web. De GLC Coupe concept is een 'bijna productieklare concept' die het toekomstige design van de GLC en de GLC Coupe moet tonen, de opvolgers van de GLK.

Mercedes heeft besloten om eens flink te rommelen in haar namenbestand. Zo gaat de ML tegenwoordig al door het leven als GLE en zal de GLK voortaan GLC heten. Die GLC krijgt echter ook een coupé-afgeleide om het op te nemen tegen de BMW X4. De conceptversie daarvan is nu al gelekt op het web vlak voor zijn debuut op maandag.

Zoals verwacht lijkt de concept op de grotere GLE Coupe. Al moet gezegd zijn dat de kleinere afmetingen beter overweg kunnen met de afgeronde lijnen. De voorkant toont alvast hoe het AMG-model er ongeveer zal uitzien, achteraan zien we Lexusiaanse op elkaar gestapelde uitlaten. De kans dat die het productiestadium halen? 0,0001 procent.

mercedes-glc-coupe-leaked

Zwierige uitlaten of niet, deze GLC Coupe en zijn iets praktischer gelijnde GLC moeten de niet zo succesvolle GLK doen vergeten. Meer nog, de wagen zal voor het eerste beschikbaar zijn in en rechtsgestuurde versie waardoor markten zoals China, Australië, Japan en het VK eindelijk kunnen bestormd worden.

mercedes-glc-coupe-leaked
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws