Audi heeft haar eerste litertjes synthetische diesel geproduceerd

audi-e-diesel01

Vorig jaar gaf Audi al te kennen diesel te maken van CO2 uit de lucht. De eerste litertjes van die synthetische e-diesel zijn nu klaar.

Fossiele brandstoffen zijn niet oneindig. Als vervanging denken we dan ook al vlug aan elektriciteit en waterstof. Maar soms komen er ideeën met een twist. Want wat als je synthetische diesel kan maken? Meer nog, uit de vervuilende CO2 die in de lucht hangt...

Laat dat net zijn wat Audi aan het doen is in hun Sunfire-fabriekje. Die fabriek kreeg haar goedkeuring zo'n half jaar geleden en heeft nu de eerste litertjes geproduceerd. Voor het merk met de vier ringen reden genoeg om Duits federaal minister van onderwijs en onderzoek even op te bellen. Want haar dienstwagen, een A8 met een 3.0 TDI, is de perfecte kandidaat voor de eerste liters van e-diesel.

Werk aan de winkel

Klinkt allemaal alsof we met een dieseloverschot gaan zitten in de toekomst, maar in realiteit is er nog veel werk aan de winkel. Op jaarbasis kan de huidige fabriek 3.000 liter produceren. Een peulenschil in vergelijking met wat er dagelijks opgesoupeerd wordt aan het goedje.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie