F-Type SVR lekt z'n volle 575 pk op het internet

jaguar-f-type-svr-leaked_01

Dat Jaguar werkt aan een heftige SVR-afgeleide van de F-Type is geen geheim. Nederlandse collega's wisten alvast beslag te leggen op een brochure met info én foto's. Waardoor we kunnen bepalen hoe extreem die SVR juist gaat worden.

R.S. is dood bij Jaguar. Want voortaan krijg het snelste gerief van Jaguar en Land Rover een SVR-badge opgespeld. Dat zagen we al bij de Range Rover SVR en ook de Jaguar F-Type zal binnenkort zo'n badge toebedeeld krijgen.

Met de nakende lancering konden onze Noorderburen alvast beslag leggen op meer info en plaatjes. Daardoor kunnen we alvast concluderen dat de SVR zowel als coupe en cabrio bestelbaar is. Visueel maakt 'ie alvast gebruik van opengewerkt smoelwerk met splitter onderaan. Ventilatiegaten op de motorkap en een spoilertje achterop.

jaguar-f-type-svr-leaked

Belangrijker is echter wat de V8 onder de langgerekte kap weet uit te braken. In de Range Rover SVR was de 5-liter alvast goed voor 550 pk. Onderin deze F-Type schopt het blok het tot 575 pk en 700 Nm. Koppel dat aan de 8-traps automaat en het AWD-systeem en de bespoilerde Brit sprint naar de honderd in 3,7 seconden. Een elektronisch differentieel achteraan en een herwerkte ophanging moeten, samen met beter remgerief, zorgen voor het betere sportieve bochtenwerk. Wij zijn alvast benieuwd naar het geluid dat uit de titanium uitlaat zal opborrelen.

jaguar-f-type-svr-leaked
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Pieter A. 09:56
afbeelding van Pieter A.

Bruut.

Carlos 20:48
afbeelding van Carlos

Helemaal van de pot gerukt maar toch zo, inderdaad Pieter, BRUT :p.

Fab 23:14
afbeelding van Fab

Ik vind de centrale 2 pijpjes toch veel leuker ogen dan de veel geziene 2 pijpjes aan elke kant.

Uw reactie