Seat Ateca: Dit is 'm

2016-seat-ateca-leaked_01

De lancering van Seat's langverwachte SUV staat om de hoek, maar het uiterlijk staat nu al te blinken op het internet. Wat we zien? Het designspel van de Leon dat over de proporties van de nieuwe Volkswagen Tiguan wordt getrokken. Dit is de Seat Ateca.

Niet Aran of 20V20 is de naam van Seat's SUV, wel Ateca, vernoemd naar een kleine gemeente in het noorden van Spanje. Uiterlijk zien we best stoere lijnen al toont hij achteraan eerder hoog dan breed. Vooraan is de snoet dan weer wel lekker bruut. We zouden zeggen dat dit het visueel sportieve broertje van de VW Tiguan is, maar die laatste heeft zichzelf tegenwoordig ook een sportief uiterlijk aangemeten.

Onderhuids het MQB-platform, voorwielaandrijving is hoogstwaarschijnlijk standaard. Op de afbeelding valt te ontdekken dat Seat ook een vierwielaangedreven variant zal aanbieden in de vorm van de '4Drive'. Motorisch moet je maar een de lijsten van de Leon duiken. Of er ook een Cupra variant komt, daar kunnen we op dit moment enkel nog maar van dromen. Later op de dag volgt alleszins de officiële lancering.

2016-seat-ateca-leaked
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Kevin 16:04
afbeelding van Kevin

Hier word ik als Seat-fanaat happy van. Dit is echt een mooie wagen!!!

BePa 16:14
afbeelding van BePa

Met dank aan de logo's kunnen we onderscheid blijven maken tussen een Audi, een Volkswagen, een Skoda en een Seat. Waarom Seat en Skoda naast elkaar blijven bestaan, het is me een volstrekt raadsel... zij het om de Tsjechen en de Spanjaarden te plezieren.

BertR. 19:28
afbeelding van BertR.

Het lijkt inderdaad slechts een kwestie van rebadgen om de Skoda te hebben.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws