Tesla had maar 4 maanden om Falcon-deuren op punt te stellen

tesla-model-x-official_3

Jarenlang was de Model X in ontwikkeling. Op het laatste moment moest Tesla echter de handdoek in de ring gooien en de door hydraulica bediende vleugeldeuren achteraan vervangen door exemplaren met een elektromotor. Waardoor ze maar 4 maanden tijd hadden om de software op punt te stellen. Niet echt gelukt, als we de verhalen van verschillende klanten horen.

Het begint een beetje de stand van zaken te worden; overgehypte producten van Tesla die in realiteit toch wat gekke kwinkslagen bevatten. Dat dit er ook zat aan te komen voor de Model X is geen verrassing. Want hoewel die Falcon Wing-deuren er lekker hip uit zien vraagt het kleinste kind zich af hoe lang die mee zullen gaan.

Dat 'mee gaan' blijkt echter niet het probleem. Toch niet sinds ze voor een elektromotor gingen en de lekkende, oververhittende hydraulische exemplaren buiten smeten. Je kan dus heel de dag de deuren open en toe laten gaan. Al zijn ze niet zonder fouten, want verschillende klanten klagen over het feit dat ze soms niet deftig in het slot vallen en de elektronica er rare kuren op na heeft. Met een update hoopt Tesla dit probleem alvast op te lossen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
lauw 14:09
afbeelding van lauw

Check eens het filmpje op youtube van Motor Trend: bentayga vs model X. Daar wordt uitvoerig met de deuren gespeeld: toch impressionant hoor ! En geweldig ook: "met een update" oplossen. Als het ze lukt, puik, via een over-the-air update gepushed.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws