Tesla-passagiers kunnen binnenkort niet meer gamen tijdens rit

Tesla Model 3 Passenger Play

Dat je op het aanraakscherm van een Tesla spelletjes kan spelen wisten we al langer, maar even geleden bleek dat je die spelletjes ook tijdens het rijden kan activeren via de Passenger Play-functie. Die optie moet Tesla nu terugrollen na een klacht uit de VS.

Kunnen gamen op het infotainmentscherm terwijl je auto stilstaat is best leuk, maar dat die functie ook werkt wanneer de auto in beweging is maakt het misschien wat te link. Dat vond ook de NHTSA, de Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst die een klacht binnen kreeg van een Tesla-eigenaar. Daarom moet Tesla de Passenger Play-functie nu verwijderen uit het infotainmentsysteem via een update.

”Ik ben passagier”

De NHTSA ging op onderzoek uit nadat bleek dat alle sinds 2017 gebouwde Tesla’s het gebruik van hun ingebouwde games toelieten tijdens het rijden. Het betreft volgens de onderzoeksinstantie zo’n 580.000 voertuigen van de types Model S, Model 3, Model X en Model Y, die de Passenger Play-functie eind 2020 via een update zouden ontvangen hebben. Daarvoor waren de spelletjes enkel toegankelijk wanneer de auto geparkeerd stond, maar sinds die update kan de gebruiker via een knop bevestigen dat hij of zij passagier is, en zo toch verder spelen tijdens het rijden.

Dat werd nu als te gevaarlijk ondervonden door de NHTSA. De Tesla’s tonen namelijk wel een waarschuwing in het scherm dat de Passenger Play-functie enkel voor passagiers bedoeld is, maar als bestuurder kan je die eenvoudig omzeilen door gewoon op de bevestigingsknop te drukken. Bovendien wordt het scherm ook gebruikt om belangrijke ritinformatie weer te geven — zoals de snelheid in de Model 3 en Model Y — en ligt het dus in het gezichtsveld van de bestuurder. Daarom zou het zelfs al te gevaarlijk zijn indien het dan toch de passagier is die zich met het spelletje bezighoudt. Tesla zal de functie binnenkort verwijderen via een over-the-air-update. Vanaf dan zijn passagiers dus terug aangewezen op het ouderwetse “ik zie ik zie wat jij niet ziet...*.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 16:18
afbeelding van andre123

spelletjes spelen in je tesla....
worden ze bij tesla dan nooit volwassen?
of moeten er eerst een hoop doden vallen?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws