Vier nieuwe modellen en nog meer winst: Ferrari heeft hoge verwachtingen voor 2023

Ferrari Purosangue 2023

Het gaat goed bij Ferrari, daarover bestaat geen twijfel. De nochtans hyperexclusieve Italianen boekten in 2022 namelijk voor het tweede jaar op rij een monsterwinst, en dan moet hun eerste SUV nog op de markt komen. Ze verwachten dan ook nog betere cijfers in 2023, en dat ligt niet alleen aan die Purosangue.

Begin 2022 startte Ferrari een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis met de Purosangue. Hoewel we die van hun marketingafdeling zo niet mochten noemen, presenteerde het befaamde merk daarmee toch duidelijk zijn eerste SUV. De cijfers zijn er dan ook naar, want Ferrari moest de orderboekjes al sluiten omdat de wachttijden opliepen tot twee jaar. Daarbij gaat het echter om pre-orders, want de Purosangue werd in 2022 nog niet geleverd.

Veel om naar uit te kijken

Ook zonder die Purosangue wist Ferrari vorig jaar op zijn zachtst gezegd het hoofd boven water te houden. Zo liet het merk voor het tweede jaar op rij een verkooprecord optekenen, goed voor een mooie 13.221 exemplaren wereldwijd. Dat is nog eens 19% meer dan de 11.155 auto’s die de Italianen in 2021 wisten te slijten, en de winst groeit natuurlijk lekker mee. Ferrari draaide vorig jaar namelijk een omzet van bijna 5,1 miljard euro en verdiende uiteindelijk 939 miljoen, ten opzichte van net geen 4,3 miljard omzet en 833 miljoen winst in 2021. De topverkopers van 2022 waren naar eigen zeggen de SF90 Stradale, de 296 GTB en de Portofino M.

Ferrari 296 GTB 2023

De Purosangue maakt dus nog geen deel uit van die cijfers, maar daar komt dit jaar verandering in. In de komende maanden moet de levering namelijk op gang komen, en zoals dat dan gaat met SUV’s zou die de verkoopcijfers nog een flinke boost moeten geven. Dat is echter niet het enige model waar Ferrari op zit te broeden, want ze beloven dit jaar nog eens vier nieuwe modellen te lanceren. Daarover houden ze verder in de lippen nog stijf op elkaar, maar volgens de geruchtenmolen mogen we alvast rekenen op een cabrio à la Roma Spider, een opvolger voor de 812 Superfast en een nog sterkere variant van de SF90. Heel wat om naar uit te kijken dus, zowel voor ons als voor Ferrari’s investeerders.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws