Gedaan met sportstoelen: Recaro is failliet

Recaro failliet 2024

Huil als je van sportstoelen houdt, want het gaat niet goed met één van de bekendste aanbieders. Het iconische Recaro heeft namelijk het faillissement aangevraagd. Zo’n 215 werknemers kunnen op straat komen te staan… En talloze race- en sportwagens kunnen zonder stoelen komen te zitten.

Heb je al eens in een sportwagen gezeten, dan is de kans groot dat je ook al eens in een Recaro-stoel hebt gezeten. Dat is namelijk één van ’s werelds bekendste leveranciers van sportstoelen en die leveren ze niet alleen aan je favoriete automerk, maar ook aan allerhande competitieteams. Dat doet Recaro ook al dik 100 jaar want hoewel het in 1906 opstartte als carrosseriebouwer — vandaar ‘Reutter Karrosserie’ — verlegde het zijn focus al snel naar zitmeubilair… En daarin was het één van de besten, al mocht het blijkbaar niet baten.

Standaardstoelen in je BMW M?

Recaro Automotive heeft namelijk het faillissement aangevraagd. Dat mag voor ons dan wel als een verrassing klinken gezien hun enorme aanwezigheid in autoland, maar stiekem ging het al jaren niet meer goed met het bedrijf. Zo werd het in 2020 nog overgekocht door een investeringsfirma die Recaro Automotive weer winstgevend moest maken en volgens het Duitse Wirtschaftswoche hebben heel wat van de werknemers in de voorbije jaren vrijwillig loonopslag laten liggen in een poging om het bedrijf financieel te steunen. Nu lijkt de kans echter groot dat die 215 werknemers op straat komen te staan, al blijft het voorlopig nog wachten op een officieel statement van Recaro Automotive zelf.

Recaro failliet 2024

Dat zou verregaande gevolgen kunnen hebben voor de autosector, want Recaro is overal. Kijk maar eens in het interieur van je Ford ST of je BMW M — mocht je er zo eentje hebben staan — want in die modellen kan je al jaren sportstoelen van Recaro krijgen, vaak naast het standaard meubilair. Hetzelfde geldt trouwens voor het merendeel van alle racewagens dus ook daar moet dan vervanging voor gevonden worden. Daarnaast worden er trouwens ook vliegtuig-, trein- en zelfs gamingstoelen gebouwd onder de Recaro-naam maar die tak zonderde zich jaren geleden al af van het Recaro Automotive waar het hier over gaat. Daar zal je dus wel gewoon Recaro-stoelen blijven terugvinden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws