Chris Harris test de SLS AMG Electric Drive

SLS AMG Electric Drive

Als we een test willen met iets of wat geloofwaardigheid én een duidelijke uitleg dan komt Mr. Harris in gedachten. Recent mocht hij de Elektrische variant van de SLS AMG los laten op circuit. Dit gaat uiteraard gepaard met leuke drift acties en een bak aan informatie...

Als er iets is wat we hier te weten komen is dat Mercedes in dit proefproject enorm ver gaat in de Torque Vectoring. Deze SLS AMG is aangedreven door drie batterijen die op hun beurt vier elektrische motoren in gang zetten. Voor elk wiel één. Torque Vectoring zorgt ervoor dat je -vooral op circuit- enorm kort en gecontroleerd door de bocht kan. Een soort van ESP of DCT waar elk wiel 100% individueel aangestuurd kan worden. Geen sper differentiëlen en beperkingen door het wiel aan de andere kant.

Verder krijgen we eindelijk een antwoord op de vraag "Hoeveel verbruikt hij nu eigenlijk?" Elektrische wagens worden namelijk altijd mooi gepraat door de Zero Emission verhalen. Een reguliere SLS AMG zit aan om en bij de 350 gr/km CO2 en de Active drive... Ach, we laten het hem rustig zelf allemaal vertellen!

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 17:31
afbeelding van Wim

zotte technologie die torque vectoring

Techno Patat 20:40
afbeelding van Techno Patat

Ok, nu heb ik het niet voor electrische auto's! Maar dit filmpje was enor interessant! Heel, heeeel erg coole techniek en 750pk is gewoonweg veel! Electrisch of niet, het moet geschift gaan!

Een range van 200km is meestal toch genoeg, hoeveel ferrari's en andere prijsgenoten worden voor meer dan dat gebruikt? Niet veel denk ik :-)! Ze vermelden wel niet hoelang je het moet opladen...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws