Funfactor: BMW M3 VS Fiesta ST [Video]

Wat krijg je als je de begeerlijke e46 BMW M3 en de guitige Ford Fiesta ST tegenover elkaar zet? De BMW is op papier natuurlijk stukken sneller. Maar snelheid zegt niet altijd alles.

Herinner je ons artikel nog waarin we ons afvroegen wat je eigenlijk nog kon kopen voor 25.000 euro? Blijkbaar zaten de jongens van The Smoking Tire met diezelfde vraag. Zij deden de "25.000 dollar Challenge" en kwamen uit op de Fiesta ST (net zoals wij) en een 2dehandse BMW M3.

Twee wagens die, op papier, helemaal niet te vergelijken vallen. De BMW heeft een gigantische 343 pk, de Ford moet het doen met maar 182 pk. Dat zorgt er ook voor dat in een sprintje naar de honderd de Fiesta ST bijna twee extra seconden nodig heeft. Toch heeft de M3 één groot nadeel. Zo'n 400 kg aan nadeel.

Bekijk het oordeel van één van onze favoriete collega's uit Amerika, Matt Farah, hieronder:

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Glenn 16:29
afbeelding van Glenn

Eerlijke conclusie. En hij heeft een punt: een wagen die snel aanvoelt is vaak leuker dan een echte raket.
1 ding echter: die Ford zal sowieso kraken en piepen als een oude schuur na een jaartje of zo. Misschien dat de fun dan al wat minder wordt :-)

Techno Patat 17:20
afbeelding van Techno Patat

Ford fiesta van 5j oud, 80k km en een ongevalswagen zelfs bij mij thuis! Geen enkel kraakje, piepje, probleem of wat dan ook hierzo. Gewoon tanken, om de 15k km 40€ aan onderhoud en terug doorkarren! Groot onderhoud kostte 75€ en hebben we na 40k km gedaan!

Als je met vooroordelen werkt kan je zo ook zeggen dat deze sowieso nog kettingproblemen zal krijgen, al was dat enkel vanaf de Nxx blokken...

Zo, en nu eens de video bekijken :p! Ik wou gewoon ff reageren ope en vooroordeel, aangezien ik er een behoorlijk grondige hekel aan heb :D! Niets tegen jou persoonlijk Glenn ;-)!

Glenn 20:56
afbeelding van Glenn

No offense taken.
We hebben hier zelf al 2 Fiestas gehad en nu een mkIII Focus. Zoals je terecht aanhaalt, rijden altijd en relatief goedkoop in onderhoud. Maar zijn/waren allemaal rammelbakken. Oftewel zit het in mijne kop :-)

Techno Patat 21:08
afbeelding van Techno Patat

Raar, de onze echt niet :-)! Gelukkig, ik ben allergisch aan rammeltjes of piepjes :P! Het enige dat mij wel stoort is het motorgeluid! Die 1.6 klinkt echt alsof hij elk moment uiteen gaat ruttelen :P!

Pirre 17:05
afbeelding van Pirre

Er zitten wel wat waarheden in. Ik bezit zelf een BMW E46 M3 2004. Voor alledaags gebruik zal de FORD de betere zijn met zijn turbo blokje. De hoogtoerige S54 van BMW is hiervoor minder geschikt. Je kan moeilijk op elk stukje openbare weg de M3 tot 8000rpm trekken, dit zou onverantwoord zijn. De bmw M3 rijdt het heerlijkst tussen 4000-8000rpm en dit laat de openbare weg niet altijd toe. Daar zit je beter in een fiesta st die met zijn turbo blok sneller zijn koppel afgeeft. Ook heeft de fiesta last van torque steering(bij elke performance voorwielaandrijver) en bij de achterwiel aangedrevende bmw M3 is dit niet het geval.
Anyway ik zou mijn M3 NIET willen ruilen met een fiesta ST!!!

Techno Patat 18:58
afbeelding van Techno Patat

Ikzelf zou ook de M3 kopen op de voorwaarden die Matt aanhaalt! Als weekender is deze perfect! Eens lekker warm rijden en dan door de hele toerenrange jagen met dat geluid van 6-in lijn zal fantastisch zijn! (Proficiat met de jouwe trouwens!)

De Fiesta heeft torque steer, als jij jouw rwd opensleurt in de lagere versnellingen wordt de achterkant toch ook wel eens licht? Eigenlijk precies hetzelfde, alleen loopt een uitbrekende achterkant makkelijker fout af voor 95% van de mensen.

Je zal wel wat moeten zoeken naar een goede. Want de laatste tijd staan er veel te koop op 'recente' nummerplaten van gasten die het kunnen betalen en dan plots beseffen dat ze het onderhoud niet kunnen betalen! Gevaarlijke aankopen zijn dat, aangezien er sowieso op bespaard zal zijn... En om bespaard onderhoud inhalen kost je dubbel! I've been there, helaas :(!

Was ik daarentegen een jonge gast die netjes werkt en rond de 25k verantwoord wil uitgeven aan iets leuks dan werd het de fiesta. Rijd er een jaar of 5 mee en je hebt genoeg gespaard om iets volgend leuks te kopen. Of dat met de M3 zal lukken durf ik te betwijfelen (alles is duurder, van biv tot banden, van onderhoud tot onderdelen,...). Beiden hele leuke keuzes, en hele goede keuzes voor 2 verschillende publieken dan wel!

PIRRE 19:53
afbeelding van PIRRE

Thanks TP, De M3 is idd een weekend car, een M3 als daily is eigenlijk in deze tijd niet meer haalbaar. Verbruik is niet min en zoals je aanhaalt hij moet altijd warm zijn.
Het is idd zo zoals Matt aanhaalt, koud rijdt een M3 als geen meter, schokt en schakelt stroef, eens hij warm is dit allemaal voorbij.

Voor de aankoop van een E46 M3 nu is idd tricky. Er is veel te vinden MAAR zijn het goede????
Ik weet dat degene die voor 13/15000€ te koop staan, rommel is. Onderhouds achterstand en afgeragd. Beter zullen degene zijn die rond 20000€ staan, maar dan nog.
Je mag niet vergeten dat deze wagens duur onderhoud hebben, schijven en remblokken is echt M3(maal 3).

Je vindt nog wel goede, echt ene van ne liefhebber maar daar zul je wel voor moeten betalen.

Deze M3's zijn ook niet bepaald BULLET PROOF, lagerschalen, oliepomp, smg probs, subframe's die uitscheuren, zwakke koppakkingen, enz....

Maar dit ben je snel vergeten als je hem vloert en die grote smile op je gezicht krijgt.
Ik zou hem niet kunnen missen.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws