Zo klinkt 1.700 pk sterke Koenigsegg Gemera [Video]

Koenigsegg Gemera Sound

Het Zweedse Koenigsegg wil bakens verzetten met de Gemera, een vierzits hypercar met een 1.700 pk sterke aandrijflijn die bestaat uit 3 elektromotoren én een 2-liter twinturbo driecilinder benzine. Hoe zoiets klinkt? CEO Christian Von Koenigsegg trakteert ons alvast op een eerste oorwurm.

Lang vervlogen zijn de tijden dat Lamborghini of Ferrari verantwoordelijk waren voor enkele van de meest hallucinante sportwagens. Tegenwoordig moet je daarvoor aankloppen bij Pagani en Koenigsegg. Vooral die laatste autobouwer kickt er op om de autowereld op z'n kop te zetten, daarvan zijn de Regera en Jesko duidelijke bewijsstukken. Nu al kunnen we echter de Gemera bestempelen als de meest van de pot gerukte creatie ooit van het Zweedse bedrijf. Want een vierzits hypercar met 1.700 pk en een hybride-aandrijflijn bestaande uit 3 elektromotoren en een driecilinder twinturbo benzine... dat hebben we nog nooit gezien.

Driepot

Koenigsegg is volop bezig met de ontwikkeling van deze Gemera en big boss Christian Von Koenigsegg besloot ons al even te trakteren op het geluid van deze hypercar. Dat de Gemera uniek zal klinken spreekt voor zich. Want hoewel er tegenwoordig potente driecilinders op de markt zijn - denk maar aan de Ford Fiesta ST en Toyota GR Yaris -, is een 2-liter twinturbo driecilinder met 600 pk toch nog een stapje extremer. Momenteel is het blok nog gelimiteerd tot 4.500 opm omdat Koenigsegg volop bezig is met de afstelling. Waardoor we de "kleine vriendelijke reus" (codenaam van de motor) nog niet volop kunnen horen brullen. Al klinkt het nu al indrukwekkend!

Lees HIER meer over de Koenigsegg Regera.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Dominique 11:14
afbeelding van Dominique

En...weg charme...Geluid past niet bij dit soort hypercars.
Jammer. Maar technologisch wel knap om dat uit een 3 cilindertje te persen.
Dan klinkt een RX supercar nog beter dan dit.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws