Autonieuws

Kunnen de Belgen niet rijden?

Wie de voorbije dagen de weg op moest zal zich de haren wel uit het hoofd getrokken hebben. Overal files, overal vertraging, het lijkt de NMBS wel. Maar hoe komt dat dan?

September en oktober zijn al ongevalgevoelige maanden, en oktober blijkt doorheen de jaren ook als filemaand bekend te staan. Het einde van de zomervakantie zit daar voor iets tussen maar ook dat het steeds vroeger donker wordt speelt daar een rol bij. In september hadden we enigszins geluk dat het weer zo goed zat, in oktober deed de regen zijn intrede en stonden we met zijn allen aan te schuiven omdat velen niet meer leken te weten hoe ze moeten rijden op nat wegdek.

twintig procent extra

Maar niet enkel de files namen toe, ook het aantal ongevallen ligt dit jaar hoger dan de voorbije jaren. In september 2012 waren er 2.620 verkeersongevallen, in oktober 2012 2.769. Volgens VAB is dat cijfer in september en het eerste deel van oktober met twintig procent toegenomen, concludeert Maarten Matienko van VAB. De voorbije anderhalve maand zouden er op onze wegen al 4.800 verkeersongevallen gebeurd zijn.

Een verdere oorzaak aan de opvallende files is er niet te vinden, behalve dan misschien dat het herfstweer zich iets later manifesteert en dat mensen zich er niet op voorzien. Ook een oplossing is er dus niet, al kan je wel alternatieve vervoersmiddelen opzoeken.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen