Autonieuws: Autosalons

Officieel: Chrysler 300 SRT8 (2011)

In New York wordt vandaag de krachtigere variant van de Chrysler 300 voorgesteld. In tegenstelling tot de algemene downsizing trend in Europa, hebben ze er in Amerika een motor met grote longinhoud ingelepeld. Zo vervangen ze de 425 pk sterke 6.1 Hemi V8 door de nieuwe 6.4 liter V8 uit het Pentastar kamp. Dat blok maakte zijn debuut in de Challenger SRT8 392. De nieuwe V8 is goed voor 465 pk en 630 Nm. Het motorblok wordt gekoppeld aan een vijftraps automatische versnellingsbak, al kan je met de paddles een gevoel van manueel schakelen nabootsen.

De sprint werkt de Amerikaan af in "net geen 5 seconden". Wie denkt daarmee een motor te kopen die meer verbruikt is goed mis, Chrysler beweert dat het nieuwe blok 25% zuiniger is dan zijn voorganger.

Binnenin pakt deze 300 SRT8 uit met nieuwe lederen bekleding, verwarmt stuurwiel, carbon afwerking en een hoop logo's omheen de bestuurder. Binnen in zien we een 8,4 inch groot infotainment systeem. Leuke functie daarop is de sprintmeter. Die meet niet alleen het aantal seconden dat je rijdt over een bepaalde snelheid, het geeft ook weer hoe snel je weer tot stilstand komt na die sprint.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen