Autonieuws: Autosalons

Autosalon Brussel 2019: Ford aan de hybride en de Active

Ford werkt hard aan de elektrificatie en dat zie je op het autosalon in Brussel. Twee modellen krijgen een batterij op de achterwielen. Maar dat is niet alles wat er te zien is bij Ford.

Ford brengt in wereldpremière de Mondeo Clipper Hybrid naar het autosalon in Brussel. De breakversie van de Mondeo komt de berline aanvullen als praktische hybride.

Ford stelt ook de Transit Custom Plug-in Hybrid voor, een busje dat je na je rit moet inpluggen als je je lage brandstofverbruik wil blijven behouden. 50 kilometer elektrisch rijbereik worden gecombineerd met een 1.0 EcoBoostmotor. De versie die Ford in Brussel laat zien is een productieversie.

Ook de Focus is aanwezig in Brussel. Voor de gelegenheid stelt Ford de Focus Active in Belgische première voor. Beeld je een auto in met offroadlooks maar zonder diens offroadeigenschappen. Soms wil het oog ook wat.

Image
ford focus active clipper 2018

Wil je meer, dan ga je kijken naar de Ford Ranger Raptor. Hij kijkt zijn stoere looks af van de Amerikaanse F150 Raptor, maar deze Ranger staat vanaf midden 2019 wel in de Europese showrooms. Voor wanneer je Ford performance ook offroad wil leren kennen.

Verder heeft Ford nog de Transit Custom Nugget Camper in Belgische première als weerwerk tegen de VW California's van deze wereld. Ook de Edge beleeft zijn Belgische faceliftpremière op het salon van Brussel.

De liefhebber van de pony cars laat Ford niet in de kou staan, want het merk zet de hedendaagse interpretatie van de Mustang uit "Bullitt", de legendarische film met Steve McQueen op de beursstand.

Image

Ford vind je in Paleis 6. Ons overzicht - inclusief plannetje - vind je in deze link.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen