Ford Mondeo Hybrid verwacht Clipper-versie

Ford Mondeo Hybrid

Het is je misschien ontgaan dat ook Ford met hybride-modellen op de markt zit. Andere merken lopen er enorm met te pochen, Ford doet het rustiger aan. De Ford Mondeo Hyrbid krijgt binnenkort een update en al zeker één heel belangrijke wijziging.

Ergens in de vergetelheid van de configurator zit een Ford Mondeo Hybrid. Voor 35.935 euro kan je bij Ford al eens binnenspringen voor zo een model, maar los daarvan is er groot nieuws voor deze Mondeo. Ondanks er niet al te veel hyrbide-Mondeo’s hun weg vinden naar een klant –de diesels zijn hier koploper- krijgt hij een verbeterde versie.

Ford werkt volop aan deze tussentijdse update die je volgend jaar mag verwachten. Naast wat uiterlijk opsmuk zal het hybride-systeem hoogst waarschijnlijk lichte aanpassingen krijgen om net wat verder op je batterij te geraken. Al is dat niet het grote nieuws. Ford komt voor de eerste keer met een Mondeo Clipper Hybrid wat zeker geen slechte zet in de huidige markt is.

De huidige Mondeo Hybrid doet het met een 2.0 benzinemotor met Atkinson-cyclus, gecombineerd met een elektromotor. Samen zijn ze goed voor 187 pk, het verbruik wordt dankzij de elektromotor beperkt tot 4,4 l/100 km, gecombineerd met een CO2-uitstoot van 101 g/km.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
tomtom 20:54
afbeelding van tomtom

Ter info, het systeem in de Mondeo is sinds het begin zeer te vergelijken met dat van Toyota: een 'CVT' met planetair stelsel van tandwielen om de elektromotoren en de benzinemotor te combineren tot één aandrijving, zij het dan wel met iets meer peper... ehm, pk, dan bij Toyota.

Dit model doet het trouwens best ok op spritmonitor.de: 5,56L/100km benzine.
Vergeleken met een gelijkwaardige (150pk, gerekend vanaf 2016 en nieuwer) dieselvariant is dat een pak beter, want die verbruikt volgens spritmonitor gemiddeld 6,55L/100km. De uitstoot CO2 is daarboven nog eens ~10,5% hoger bij diesel voor hetzelfde volume brandstof, dus je ziet meteen dat een dieselversie een compleet krankzinnige keuze is als verbruik en de centen het belangrijkst zijn.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws