Autonieuws: Officieel

Renault Alaskan bestormt het pick-upsegment

Renault heeft vandaag aan de hand van de nieuwe Alaskan de strategie op vlak van lichte bedrijfswagens uit de doeken gedaan. Als die bestelwagens er in de toekomst allemaal uitzien zoals deze pickup zijn wij alvast fans.

Renault steekt de ambitie niet onder stoelen of banken. Ze willen van Europees merk en regionaal speler uitgroeien tot wereldwijd marktleider op vlak van bedrijfsvoertuigen. Daarom breiden ze hun terreinwagengamma in die bedrijfsvoertuigensector gevoelig uit. Naast de Dacia/Renault Duster Oroch in Zuid-Amerika, duwen ze er ook de Alaskan mee door.

De Alaskan is een naar Europese normen uit de kluiten gewassen pickup met een laadvermogen van 1 ton. Hij moet vooral robuustheid uitstralen, een beeld dat versterkt wordt door de brede schouders en 21 inch velgen op het showmodel. Details over de aandrijving zijn er nog niet, al heeft Renault het over de viercilinder twin-turbo die nu ook al te vinden is in de Master. Wie goed gevolgd heeft, weet dat Nissan recent de Navara vernieuwde en dat deze Renault Alaskan daar zijn genen mee deelt.

Image
renault-alaskan-2015

Om de robuustheid nog verder te onderstrepen werd voor de reclamecampagne beroep gedaan op fototoestellenproducent Hasselblad.

Op dit moment gaat het nog om een concept car, al wordt de productieversie in de eerste helft van 2016 al voorgesteld.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen