Autonieuws: Officieel

Euro NCAP crasht ook brommobielen en dwergauto's

De kleine brommobielen die op onze wegen rijden, komen af en toe in het nieuws na alweer een zware crash. EuroNCAP besloot vanwege die potentiële gevaren om te onderzoeken of de wagens aan de standaard voldoen. Met erg onrustwekkende resultaten.

Dat een golfkarretje geen vijf sterren haalt op de crashtest die voorzien is voor wagens van anderhalve ton, dat is logisch. Maar wanneer een brommobiel - die toch aan dezelfde gevaren als een personenauto wordt blootgesteld -slechts twee sterren haalt bij de crashtests van Euro NCAP, kan je je afvragen of je wel in zo'n ding wil kruipen.

EuroNCAP ging na of de Chatenet CH30, Aixam Crossover GTR, Bajaj Qute en Microcar M.Go Family de crashtests konden doorstaan. De Chatenet CH30 kreeg 2 sterren. Alle andere modellen scoorden minder goed. Daarom geeft EuroNCAP aan dat er nog veel werk is in het segment van de brommobielen, al hoeven die niet te voldoen aan dezelfde standaarden als een gewone personenauto. EuroNCAP toont met deze tests aan dat de nood om ze gelijk te stellen bestaat.

Alle gedetailleerde uitslagen vind je terug op de site van EuroNCAP.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen