Autonieuws: Officieel

MG Windsor EV: amper 10.730 euro, maar je betaalt 4 cent extra per gereden km (2024)

MG heeft in India een compact elektrische karretje gelanceerd. An sich is die Windsor EV geen wereldnieuws, ware het niet dat MG een interessante dienst lanceert. Zo kost de EV amper 10.730 euro, maar betaal je MG 0,04 euro extra per gereden km. Wacht, wat?

De levenstermijn van de batterij blijft één van de grootste zorgen voor mensen die een EV willen kopen. Want wat als de accu na 4/8/10 jaar (schrap wat past) zo kaduuk is dat de auto gewoon niets meer waard is? Renault en Nissan probeerden dit al eerder te omzeilen met een batterij die je huurt (maar dat in nogal omslachtige formules staken), MG gaat in India nog een stapje verder...

331 km aan range

Maak kennis met de MG Windsor EV, een elektrisch hatchback/ monovolume met het sexappeal van een gedroogde vijg. In de basis is het een Chinese Baojun Cloud, maar dan opnieuw verpakt met "Morris Garage"-logo's en wat extra plastiek rondom. Tot dusver krijg je natuurlijk niemand overtuigd om zo'n ding te kopen. Tot je de prijs ziet. Want MG vraagt Rs 9.99 lakh voor deze Windsor, wat neer komt op 10.730 van onze Europese gelden.

Image
MG Windsor EV Europa info

Om Indiërs helemaal over de streep te trekken biedt MG zelfs nog één jaar gratis laden, hupakee! Wat denk jij, zou zo'n BaaS-programma (Battery-as-a-Service) hier in België kunnen werken? Laat het even weten in de comments!

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen