Autonieuws: Varia

Europees debuut voor opwindende Polestar BST op de Zoute Grand Prix

Wie volgende week de *beau monde* vervoegt tijdens de Zoute Grand Prix, kan er de Polestar BST gaan bewonderen. Polestar zelf noemt het trouwens een Europese première, en dat is het ook. Of toch een soort van…

Eerlijk is eerlijk, de Polestar BST was al eerder te zien in onze contreien en in vogelvlucht zelfs niet zo heel ver van Knokke. Afgelopen zomer schitterde de concept car namelijk op het Goodwood Festival of Speed in de UK. Maar aangezien die gekke Engelsen niet meer in één adem met Europa willen genoemd worden, is de aanwezigheid van de BST in Knokke wel degelijk een Europese première.

Image

Polestar 4 of 6?

Hoewel Polestar zelf met de BST (verwijst trouwens naar ’beast’) claimt te hinten naar een toekomstige Polestar 6, zien wij er toch behoorlijk wat trekjes in van de Polestar 4. Als de finale productieversie van de BST, de technische beloftes van de op stapel staande 6 zou overnemen, dan hoor je ons alvast niet klagen. Die zou namelijk richting 900 pk systeemvermogen en 900 Nm koppel gaan. Meer dan genoeg dus om de rode stenen uit de Knokse dijk te trekken.

Helaas zal je de BST roadster enkel statisch kunnen bewonderen, maar dat is voorlopig al voldoende om weg te dromen bij de toekomst van het Chinese, sorry Zweedse merk.

Image

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen