Column YW: De Rodius is een geslachtsziekte waar ik best mee kan leven

SsangYong, het klinkt nog steeds als een geslachtsziekte die je kan oplopen op Temptation Island door in de douche te kruipen met Marvin. Een geslachtsziekte die stilaan aanslaat. Dringend tijd dus om op onderzoek te gaan. Door op skireis te vertrekken met een Rodius bijvoorbeeld. Twee keer raden hoe groot de teleurstelling was bij terugkomst...

Een bekentenis: Nog nooit in mijn leven ben ik op skilatten een besneeuwde berg afgegaan. Het is een sport die me - net zoals eenwielerpolo en onderwaterhockey - eigenlijk niets zegt. De dwaze pakjes met bretellen, onhandige skibotten en gesleur met latten stralen evenveel sexappeal uit als een rollator met daaraan een door urine doorweekte bagagetas. Edoch werd ik door mijn zwanger vrouwlief en vrienden (ja, ik heb ze) verbannen tot een week richting skigebied.

Wat dat heeft te maken met een Zuid-Koreaans automerk?

Wel, één van de geneugten van de autojournalistiek is de beschikbaarheid van een automobiel voor zo'n ondernemingen. Wees niet te jaloers, want dit is een mager overblijfsel van de tijden dat cocaïne werd gesnoven op de ontblote buik van een vrouw van plezier tijdens persreizen op een privéjacht. Oké, misschien iets overdreven, want drugs was er meestal niet bij...

 column-rodius

Maar ik wijk af. Terug naar die skireis. Zes personen, het nodige lattengerief, een rits koffers en op de terugweg plaats voor gesmokkelde alcohol, dat waren de stouwvereisten voor de reiswagen van dienst. Een takenpakket dat de SsangYong Rodius met dakkoffer zonder problemen aan moet kunnen. Inderdaad, ik ging vrijwillig met een Rodius op reis. De Rodius is in autolievende middens namelijk de lachpaal met daarop bruine smurrie gesmeerd. Getuige de proestbui bij Toyota toen ik een Prius ging ophalen en terloops vertelde dat ik ook nog een Rodius die dag moest ophalen. Juist ja, zelfs het merk achter de Prius lacht met de Rodius.

En zij verkopen de Prius...

Toch kan ik niet anders dan besluiten dat na zo'n 2.000 kilometer er geen slecht woord te vertellen valt over de Zuid-Koreaanse bus. Oké, een Mercedes V-Klasse is duizend keer beter afgewerkt, de motor rammelt bij het afzetten van het contact en toegegeven, bij snelheden boven de 160 km/u zwalp je ongewild als een dronken Rus over de baan. Echter kon er steeds één argument niet uit mijn hoofd. Want raad eens wat zo'n Rodius met stoel- & stuurverwarming, achteruitkijkcamera, getinte ramen en plaats voor de hele delegatie van de Village People moet kosten? 45 à 50-duizend euro? Yeah right! Denk eerder 30.490 euro.

 column-rodius

Inderdaad, voor de prijs van een vijfdeurs Polo met metaalkleur kan je een sloep van jewelste op de kop tikken. Of beter nog; een op hetzelfde niveau afgewerkte Mercedes Citan kost even veel én kan je zonder problemen parkeren in de koffer van de Rodius. Nee, eigenlijk heb ik geen slecht woord te zeggen over de 'lachpaal bij uitstek' in autoland. Vanwaar die teleurstelling dan in de intro? Wel, skiën mag van me in de top 10 meest dwaze tijdsbestedingen geplaatst worden. Naast 'velgen reinigen met een tandenborstel' en 'eieren sorteren op kleur in de koelkast'.

Als het geen pedalen heeft, nee dank u.

 column-rodius

Nvdr: SsangYong verplichtte redacteur Yves niet om positief te schrijven in ruil voor de wagen. Die ruildeal werd beklonken via enkele liters rum. Het is dus op compleet vrijwillige basis dat Yves zich out als Rodius-lover. Over een nakend ontslag is nog niet gesproken...


Auteur: Yves
Reacties: 15 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (15)

Plaats een reactie
Techno Patat 13:26
afbeelding van Techno Patat

Och Yves, trekt u van die 'nvdr' niets aan! Ten eerste weet ik niet eens voor wat het in hemelsnaam staat, en ten 2e stond er na m'n motorstars tours ook zo een tekstje achter mijn perfect geschreven artikelkes en ik hang hier ook nog rond :D! Wij zijn het onkruid van tussen de voegen dat ze niet kwijtgraken... Uw onkruid zijn ze dan maar beginnen planten, met onkruid vielt niets niet te planten :D.

Geniaal artikel wel, maar zolang hij er blijft uitzien alsof ze 20 mannen 20 verschillende deeltjes hebben laten tekenen blijf ik er ver van weg sie, even ver als een geslachtsziekte trouwens ;-)!

John 22:00
afbeelding van John

Noot van de redactie :-)

Techno Patat 06:59
afbeelding van Techno Patat

Kijk, kben vandaag weer wat slimmer geworden! Groot is mijn dank, ietske kleiner is mijn onwetendheid! Danku John ;-)

Yvesw 17:12
afbeelding van Yvesw

Nou...

 Polo
Ponrow 13:53
afbeelding van Ponrow

een blueGT met alle opties aangevinkt*
Dan nog liever met een polo met skibox erop naar daar rijden dan in zo'n boot. :D

toni 23:20
afbeelding van toni

7 plaatsen , 5 jaar waarborg en assistance, voor minder dan 23.000 euro
Wat wil je nog meer ?
Voor mij een perfecte koop , veel plaats voor weinig geld,
Heb hem niet gekocht als race wagen

Optimus 07:19
afbeelding van Optimus

Toni laat me raden: je bent lid van de Dacia club? Daar loopt het ook vol met "zolang het maar goedkoop , 4 wielen en garantie heeft" mensen. ;)

MilleMiglia 08:29
afbeelding van MilleMiglia

Als ze hem nu nog een mooi uiterlijk zouden geven, zou ik het misschien overwegen

Rob 09:17
afbeelding van Rob

Welja, het is in ieder geval al 100x beter dan de vorige Rodius ;-)
http://www.larevueautomobile.com/images/SsangYong/Rodius/Exterieur/Ssang...

Rob 09:15
afbeelding van Rob

Hehe, mooi stukje! ;-)

En ja, er wordt wel eens gelachen over SsangYong, maar kwaliteiten heeft het merk zeker. Bijvoorbeeld de Rexton. Degelijk werkpaard die niet voor niks door alle lagen van de bevolking gekocht wordt....

lauw 11:30
afbeelding van lauw

Een heel artikel over hoe goedkoop het is (ok das één ding) maar helaas weinig over de andere aspecten van de auto : of het een beetje rijdt, op de afwerking op iets trekt, of je er na 5 jaar nog iets voor krijgt (cfr vorige generatie, iets zegt mij: nee), of het een beetje een veilige wagen is of slechts 2 sterren scoort op EuroNCAP, verbruik van 13 liter ...., enz.... Had allemaal interessant geweest ! Nja is wel een column, dat besef ik

Sven 11:44
afbeelding van Sven

Als trouwe lezer heb je toch onze rijtest destijds in 2014 niet gemist? https://autofans.be/rijtesten/mpv/27541-rijtest-ssangyong-rodius-20-exdi-155

Evo x 21:48
afbeelding van Evo x

In - en exterieur, gebruikte materialen, prijs,... kan voor iedereen verschillend zijn, zelf heb 'k niks tegen plastic toestanden, zolang 't niet aanvoelt en uitziet als tuinmeubelen. Wat opvalt is als je 'rodius' ingeeft in betrouwbaarheidssites (wat 'n woord eigenlijk) je 'm amper tegenkomt. En als 'm al vermeld staat is 't voor een bagatel. Wel straf voor 'n slagschip waar je 't hele dorp in meekrijgt en 'basic' voor 'n goeie 20d euro op je oprit kan parkeren.

Vish 08:28
afbeelding van Vish

Als vader van een groot gezin heb ik die rekening ook al eens gemaakt. En ook ik trok grote ogen als ik de pure bang-for-buck bekeek van dit bakbeest. Enkel de belastingen en rijkosten hebben me toen tegengehouden van een goed uitgeruste tweedehands "minibus" aan te schaffen. De Rodius blijft echter wél in mijn achterhoofd als eventuele opvolger.

Svetka 19:31
afbeelding van Svetka

Het idee is dat Chitosan vetten al in de darm binden en het daglicht weer direct zien. Het is bekend dat er producten zijn waarvan bewezen is dat ze veel geschikter zijn voor dit doel. De efficiëntie van algenextract is iets beter. Het algenextract kan niet helpen met het vetprobleem. Water kan immers worden gebonden en er ook mee afgescheiden. Als u de norm niet te streng stelt, kunt u spreken van gewichtsverlies. Het werkelijke probleem van overgewicht wordt hierdoor echter niet beïnvloed. Dit Eco Slim ingrediënt is daarom een afvalstof. http://svetka.info/eco-slim-in-nederland-en-belgie-lees-beoordelingen-va... Wie wil afvallen heeft tegenwoordig een ruime keus aan methodes, maaltijden en trainingen. Allemaal hebben ze hun eigen voor- en nadelen. Dit product bestaat echter uit puur natuurlijke stoffen die het lichaam helpen om zelf gewicht te verliezen zonder dat het de gezondheid beïnvloed. In deze drukke dagen, wanneer het weer niet uitnodigd om te gaan sporten terwijl de feestdagen uitnodigen om veel en lekker te eten, is het erg lastig om de extra kilo’s te verliezen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws