AF-Vloot: Citroën C4 Cactus BlueHDI [2]

citroen-c4-cactus-duurtest-2014

Een dikke week maakt de Citroën C4 Cactus nu deel uit van onze Autofans-vloot. Om te onderzoeken dat die Airbumps bestand zijn tegen de sneeuw stuurden we Yannick naar de besneeuwde bergen van Zwitserland. Alles voor de wetenschap, toch?

Het verslag van collega Yannick zijn avonturen met de Cactus krijg je later nog. Daarvoor is het internet in de Zwitserse bergen te zwak en de sneeuw te diep om te typen. Wel liet hij ons deze twee foto's na met bijhorende tekst:

'Rit met de volgepakte Cactus was meer dan comfortabel. Wel was het verbruik veel hoger dan verwacht. Niet buitensporig snel gereden (lees: aan de snelheidsregels gehouden) en het verbruik op de boordcomputer staat op 7 l/100km. Mijn vijf jaar oude BMW 120d komt op die rit toe met 5,8 liter. Al stond ik dan nu wel zijwaarts aan de bodem van de berg.
O ja, alle internetverkeer moet via mijn gsm, want de wifi is hier kaput, NEIN NEIN NEIN!!!'

We zouden nog beginnen denken dat het kapotte internet een toevallig gemak is voor hem. Zondag staat de Cactus alvast terug op Belgische bodem waarna we werk kunnen maken van al jullie vragen.

citroen-c4-cactus-duurtest-2014

Gegevens
Kilometerstand: +/- 8.000
Gereden kilometers: +/- 1.000
Verbruik: 7 l/100km
Opmerking: Verbruik tijdens lange ritten op autostrade ligt hoger dan verwacht

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
chuwie 15:32
afbeelding van chuwie

Zit er daar een toerenteller op?

Yvesw 15:50
afbeelding van Yvesw

Nope :-)

Manu 19:35
afbeelding van Manu

7 liter is wel erg veel voor een diesel. Ik heb ook een cactus met de 1.2 turbo benzine en die zit in zijn inrijperiode met behoorlijk wat stadsverkeer eveneens aan een verbruik van 7 liter. Misschien zitten de bergen er voor iets tussen?

Glenn 20:01
afbeelding van Glenn

7l is nog redelijk normaal voor die 1.6 diesel. In mijn ford focus zit de 115pk versie en die zit ook rond dat verbruik zonder buitensporig sportief te rijden.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws