Rijtest: Renault Latitude 2.0 dCi 150

Rijtest: Renault Latitude 2.0 dCi

Nadat de Vel Satis met stille trom het podium verliet in 2009 was het even stil bij Renault wat betreft luxe-berlines. Niet enkel daarom zijn de verwachtingen voor de nieuwe Latitude bijzonder hooggespannen. Zal Renault er eindelijk in slagen om een succesvolle speler te worden in dit topsegment? Een rijtest moest beslist uitsluitsel geven.

Het model zou moeiteloos moeten kunnen meespelen met andere luxe-berlines, maar dat is buiten onze Westerse scepsis gerekend. Op zich speelt Renault het nog best slim. Ze bieden een model aan dat bijna even veel kost als de Laguna, maar wel meer luxe in de aanbieding heeft. Dit hebben ze kunnen verwezenlijken door gebruik te maken van onderdelen uit eigen huis en van Nissan. Het platform van de Laguna III doet ook dienst voor de Latitude en de meerarmige achteras is afkomstig van de Nissan Altima. De Latitude is dus in feite niet echt een nieuw model. Althans niet, dat is hij zeker niet op de Aziatische markt. Daar stond hij reeds in de showroom als Renault Samsung Motors 5 (ook wel RSM5 genaamd). Renault heeft nu de ambitie om dit model over de hele wereld aan de man te brengen, vandaar dat de naam Latitude of breedtegraad. De Latitude onderscheidt zich van zijn Aziatisch donormodel door een volledige andere voorbumper met andere koplampen en Renault grille. Verder zijn er geen bijzondere verschillen op te merken aan deze Latitude.

Om verder te gaan moeten we opmerken dat het model niet heel erg origineel gelijnd is. Al hoeft dat niet meteen een minpunt te zijn. Al bij al oogt de Latitude best knap met zijn lange gestrekte koetswerk. Vanuit bepaalde hoeken lijk je soms al eens wat trekjes van een Lexus LS te ontwaren en in profiel lijken de achterste deurstijlen te lonken naar het schitterende lijnenspel van een Jaguar XF. Verder getuigt ook de vraag van menig voorbijganger “met welke chique auto ik nu weer onderweg was” dat de Latitude best wel goed op het oog valt. Wat daarbij natuurlijk hielp waren de knappe velgen van onze testwagen die standaard meegeleverd worden op de Initiale Paris-topuitvoering.

Stappen we in, dan is de eerste indruk er één van luxe en design. Jammer genoeg zal die indruk bij de kritische klant meteen ook worden gefnuikt door de belabberde materiaalkeuzes en afwerkinggraad van het interieur. Vermoedelijk heeft Renault hier nog te lijden onder de erfenis van de Aziatische merken die auto’s afleveren waar nog geen hond mee zou willen rijden. Hoewel onze testwagen voorzien was van het hoogste uitrustingsniveau dat naar goede gewoonte bij Renault de naam ‘Initiale Paris’ meekrijgt, kon dit niet beletten dat we her en der harde plastic interieur elementen aantroffen. Zo zijn er de slecht gemonteerde deurgrepen in namaak aluminium en de middenconsole uit hard plastic. Gaan we wat verder dan merken we ook op dat verschillende bedieningsknoppen nogal losjes lijken te staan. Net als we denken dat het niet erger kan, dienen zich tijdens de eerste kilometers piep- en kraakgeluiden aan in het dashboard en elders in het interieur. Dit zijn we niet gewoon van Renault, een merk dat de laatste jaren zelden steken laat vallen op het gebied van afwerking.

Qua motoren moeten we het op de Belgische markt rooien met enkele dieselmotoren. Niet meteen een straf, want Renault heeft enkele knappe blokken in de aanbieding. Het merk biedt de keuze tussen een 2.0 dCi met 150pk of 175pk en een 240pk sterke 3.0 dCi. Een 6-traps automaat is standaard op de 3.0 dCi en optioneel beschikbaar voor de 2.0 dCi 175. Onze testwagen was voorzien van de 2.0 dCi met 150 pk en manuele zesbak. Op papier levert dat een sprintje naar de 100 km/h op in 10,3 seconden, wat al bij al nog lijkt mee te vallen. En dat doet het ook. De Latitude is een vlotte wagen en kan zowat overal goed zijn mannetje staan. Vooral dankzij het rijke koppel van 340 Nm kom je nooit kracht te kort. Dat is zalig op de autostrade wanneer je even een inhaalmanouevre moet doen. Qua rijgedrag stelt de Latitude lichtjes teleur wanneer het er iets sportiever aan toe gaat. Dit is te wijten aan een gebrekkige demping. Dat komt dan weer wel het rijcomfort tegemoet bij het filteren van oneffenheden in de weg. Het algemeen comfort binnenin is van een zeer aanvaardbaar niveau. Motorgeluiden en ander lawaai van buiten de cabine wordt goed gefilterd. Zoals hierboven reeds vermeld is het algemeen rijcomfort van een aanvaardbaar niveau. Jammer genoeg wordt de rijbelevenis enigzins gefnuikt door de gebrekkige ergonomie. Als een luxe-berline in één ding zou moeten uitblinken, dan is het in het comfort dat je geniet op de achterbank. En laat het nu net daar zijn waar de Latitude een serieuze steek laat vallen. Personen groter dan 1.70 m kunnen maar best hun hoofd thuis laten als ze meerijden, want door de hoge zitting schurk je al gauw tegen het dak aan. Uiterst onhandig. Ook vooraan lijkt de ergonomie niet helemaal op punt te staan, dit omdat het stuur net iets te laag staat. Vermoedelijk zijn dit allemaal overblijfselen van zijn Aziatische donor.

Lichtpunt in al deze duisternis is de prijs van de Latitude. Voor 32.500 euro staat deze berline op jou oprit. Tel daar 5.900 euro bij en je hebt zowat alle uitrusting die je je kan wensen. Dan heb ik het over zaken als leder, elektrische zetels met massagefunctie voor de bestuurder, xenon koplampen, parkeerhulp, panoramisch open dak en een airco met luchtionisator. Een punt van twijfel zou bij mij reeds zijn of ik niet liever voor een Laguna 2.0 dCi 150 Initiale Paris zou gaan aangezien die 2.800 euro minder kost, een betere afwerking geniet en ergonomisch ook nog eens veel beter in elkaar zit. Besluitend kunnen we eindigen met de stelling dat Renault met deze Latitude een interessant product op de markt heeft gebracht dat jammer genoeg niet weet te overtuigen door de verschillende minpunten die nogal zwaar lijken door te wegen. Wij kunnen dan ook enkel maar hoopvol afwachten dat Renault rekening houdt met onze kritiek bij de ontwikkeling van een tweede generatie van dit model.

Met dank aan Renaut België voor de testwagen

Specificaties

Motor

2.0 dCi turbo diesel, vier-in-lijn

Vermogen

150pk

Koppel

340 Nm

Overbrenging

6-bak manueel

Aandrijving

voorwiel

Gewicht

1 610 kg

Topsnelheid

210 km/u

Prijs testwagen

€ 38 400.00

Prijs basismodel

€ 32 500.00

0 tot 100 km/u

10.30 sec

Gemiddeld testverbruik

6.70 L/100km

Min. kofferinhoud

511 L

Auteur: Alexander De Nys
Reacties: 9 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Waxweazel 13:23
afbeelding van Waxweazel

Leuke beschrijving van deze Latitude, beetje weinig over het rijgedrag wel.

Echter is de intro niet helemaal correct. Deze Latitude is niet de echte vervanger voor de Vel Satis, maar een "tussenoplossing" tot de echte opvolger, waarschijnlijk terug Safrane genaamd, op de markt komt binnen een 2-tal jaar.
Dit is eigenlijk niet meer dan een rebadge van eenSamsug SM5 dat een beetje op Europese klanten is afgesteld.
De 3.0V6 dCi is enkel te verkrijgen met een 6-traps automaat. Zowel in deze Latitude als in de Laguna is deze moter enkel met deze 6-traps automaat te verkrijgen. Zelfs in de Infiniti's is deze motor enkel als automaat te verkrijgen, enkel hebben ze daar nog een nieuwe 7-traps automaat.

Over de wagen zelf : Zeker geen lelijke auto, eerder elegant, maar beetje weinig uitstraling. Geen echte concurrent voor een BMW 5, Mercedes E of zelfs Audi A6, maar wel een goeie concurrent voor een Skoda Superb danzij de relatief lage prijs.

Alex 15:16
afbeelding van Alex

@ waxweazel. je opmerkingen zijn terecht.

echter als je de woorden van mijn inleiding leest zoals ze er staan, zeg ik niet dat deze Latitude een rechtstreekse opvolger is van de Vel Satis. Echter wel de opvolger in het segment waarin de Vel Satis gepositioneerd was. wat de rebadging betreft, dat werd ook vermeld in de rijtest als ik me niet vergis ? :)

Ook al zou dit slechts een tijdelijke oplossing zijn totdat we een (mogelijke) nieuwe Safrane mogen verwelkomen, dan nog is het onaanvaardbaar dat Renault haar goede naam (op gebied van interieurafwerking) met deze Latitude.

heel erg jammer, want het moet inderdaad gezegd dat hij best mooi is en dat de rijkwaliteiten ook meer dan toereikend zijn.

Yvesw 17:30
afbeelding van Yvesw

Vind dit toch wel ongeveer de grootste miskoop die je voor 32.000 (!!!!) euro kan doen.
Een emotieloze vormgegeven blok.
De enige link dat deze met de Vel Satis gaat hebben zijn de verkoopcijfers...

Kenny 19:40
afbeelding van Kenny

Wel, ik vind hem geen misse bak. Hij is wel niet echt in lijn met de rest van het gamma, maar da's ok, eens iets anders.

Aan de zijkant doet hij me wel denken aan de laatste generatie Toyota Camry, maar het is dan ook een oosterse kloon...

@ Yvesw, zijn er dan überhaupt hedendaagse Renaults die emoties bij je losweken, buiten de RS'en dan? :-)) Ik denk wel dat je deze iets meer op de baan zult zien dan de Vel Statis.

Benoche 11:22
afbeelding van Benoche

Ik heb deze onlangs op de baan gezien en vind deze echt inspiratieloos :-(
Het is een berline zonder meer of minder. De achterkant moet een beetje laten denken aan de Lexussen...
Maar van buitenaf, als je deze auto ziet rijden zou je niet denken dat het een splinternieuw model is. Ik mis het "wow"-effect die je bij de meeste nieuwe auto's hebt. Deze lijkt op de markt gekomen te zijn met een 3-4 jaar oude looks :-S.
Nochtans kan Renault mij af en toe verbazen met bijv de Laguna Coupé die gewoon prachtig is! (op de Renault-logo na :-D)

Ik denk dat Renault een beetje schrik heeft gekregen om iets speciaals te doen na de Avantime en de Vel Satis... Nochtans vond ik de Avantime héél speciaal (zowel positief als negatief bedoeld) qua looks maar de kwaliteit van Matra was hen fataal...

saabje leon de jumper 2009 . 10:09
afbeelding van saabje leon de jumper 2009 .

Het model lijkt op het eerste zicht op een Saab .

TdM 14:05
afbeelding van TdM

@ saabje leon de jumper 2009: alleen is de saab vele malen mooier..

B4 20:21
afbeelding van B4

Overal lees ik hetzelfde over de Latitude: het is een goede wagen voor zijn prijs maar een full-option Laguna is veel beter, de Latitude is een oude Koreaanse wagen die niet kan tippen aan de 25 en Safrane en dat deze als voornaamste concurrent de Grandeur van Hyundai gaat hebben...

Ilse 23:24
afbeelding van Ilse

dan nog liever een Twingo :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws