Officieel: Volkswagen Cross Coupé Concept

Volkswagen toont in Tokyo een concept car die de lifestyle-versie van de Tiguan moet worden.Hij ziet er misschien even groot uit als de Touareg maar zijn lengte is slechts 4,35 meter, al heeft hij wel een wielbasis van 2,63 meter. Zie 'm dus eerder als een  eventuele BMW X4-concurrent dan eentje van de BMW X6. De wagen draagt in de grille en koplampen het design van de toekomstge Volkswagens met zich mee.

Ze richten zich met de aflopende daklijn ook op de SUV coupé (of SAV)-liefhebbers, al heeft hij nog steeds vijf deuren. Volkswagen gooit wat hybridetechnologie onder de kap. Dat doet ze door een 2.0 TFSI bezinemotor (150 pk) te combineren met een elektromotoren. Die zorgt voor 55 pk (180 Nm). In volledige vierwiel-modus komt nog een extra elektromotor meedoen. Die brengt 115 pk en 270 Nm over op de achterwielen. Daarmee werpt de Cross Coupé zich in een kleine zeven seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 200 km/u, de zuiver elektrische actieradius 40 km.

De Cross Coupé is de eerste auto op het MQB-platform, dat later in verschillende productiemodellen zal terug te vinden zijn. Productieplannen voor de Cross Coupé zijn voorlopig niet bekend, al spreekt Volkswagen wel al een tijdje over een derde SUV/crossove om de Amerikaanse markt te paaien.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Yvesw 09:31
afbeelding van Yvesw

Euhm... Wauw! Een spannende Volkswagen! Doet me om de een of andere reden wel veel denken aan de Q7 concept van enkele jaren terug (http://www.webtraj.com/img/audi-pikes-peak-quattro-concept-2003.jpg)... Al is dit ding natuurlijk wel 4 keer kleiner :p
Niet te veel veranderen en met die velgen in productie nemen zou ik zeggen ;)

Pieter A. 13:49
afbeelding van Pieter A.

Ziet er wel vet uit. Knap ook dat de LED verlichting overgaat in de grille.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws