Officieel: Range Rover 2012, 420 kg lichter (video)

De twee gelekte foto's van gisteren leken niet uit de lucht gegrepen. De nieuwe Range Rover is nu officieel en hij is op een spectaculair dieet gegaan. Hij is maar liefst 420 kg lichter geworden door het gebruik van aluminium.

Ook is de luchtvering aangepakt. De huidige Range biedt een hoog niveau van comfort, maar het boot gevoel was nooit ver weg. Daar zou nu veranderen in moeten komen, met de nieuwe vering zou hij een pak dynamischer moeten worden zonder op comfort in te boeten. Verder zou hij nog stiller aan boort moeten zijn, hebben ze de sturing aangepakt en krijgen de achterste passagiers er een mooie 118 mm aan beenruimte bij. De extra beenruimte kan verlaard worden door de 100 mm langere wielbasis, buitenafmetingen zijn nog niet meegegeven.

Onder de kap is er weinig veranderd. De 313 pk sterke TDV8 blijft en er komt een verbeterde 5.0 V8 supercharged. De TDV6 zou nu ook in het aanbod komen, die was alleen voor de Range Rover Sport en Discovery verkrijgbaar. Alle motoren worden gekoppeld aan de bekende 8-traps ZF automaat.

We gaan de nieuwe Range Rover in september dit jaar voor een eerste keer zien op het Salon van parijs. Volgende maand zal je hem al kunnen bestellen, maar er wordt pas begin 2013 geleverd.

Range Rover 2012

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Wim 11:23
afbeelding van Wim

Er mocht wel wat af van de 2.480 kg :) Ben nog niet 100% voor de koplampen te vinden, maar ziet er weer zeer strak uit, vooral het interieur waar hij toch een naam heeft hoog te houden.

Yvesw 11:53
afbeelding van Yvesw

@Pieter: Ik denk dat ze zich inderdaad wat hebben laten gaan vorige generatie. Alleen al door het verlies van die 420kg kunnen ze hem al gemakkelijk 20% zuiniger maken imo. Het stuurgevoel + power zal ook wel een stuk beter liggen.
Ik ben ook fan! Al zal het afwachten zijn wat ze er voor willen hebben natuurlijk...

Quin 12:36
afbeelding van Quin

Koplampen vind ik net wel een vooruitgang.
De vorige versie was dringend aan een update toe en zonder aan de vorige generaties afbreuk te doen, hebben ze toch leuk eigentijds frontje gemaakt.

Techno Patat 16:18
afbeelding van Techno Patat

Ik vind hem ook superknap! Maar ik deel Mesoerrie's mening dat de kiewen in het zijpaneel moeten ipv in de deur!

Maar de neus is mooi mee met het design van de Evoque zonder dat het eentonig wordt! Goed gedaan van die mannen!

Over het gewicht: Ik vermoed dat de vorige inderdaad wat te zwaar was, maar is dat niet met alle auto's van die generatie? De vorige Benzjes waren zwaar genoeg, de Alfa's van mijn generatie (159-brera) waren te zwaar, ook japanse jeeps zijn geen lichtgewichten! Toen lag de nadruk op comfort en veiligheid, niet op verbruik/handling/gewicht!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws