Live op de IAA 2013: Mansory Carbonado geeft ons honger

lamborghini-mansory-carbonado

Mansory is een van de tuners die hier ook aanwezig is op het autosalon van Frankfurt. Ze hebben onder andere hun Carbonara bij, uhm, ik bedoel Carbonini. Of Carbonado. Eentje voor bij in het lijstje van "wagens die hun naam niet meehebben"?

De Mansory Carbonado is een aangepaste Lamborghini Aventador LP700-4 met een hele resem aan veranderingen. Zo hebben de heren bij Mansory onder andere elk paneel vervangen door exemplaren van carbon. Naar eigen zeggen zijn alle carbon panelen zelfs in-house gemaakt. Sterke jongens daar.

De Carbonado doet ons ook sterk denken aan een B2 bomber of een ander gevechtsvliegtuig, geen wonder dus dat het woord "stealth" minstens 300 keer voorkomt in hun persbericht.

De 6,5 liter V12 kreeg ook enkele aanpassingen. Zo werden er twee nieuwe turbochargers op gemonteerd en ook de motor zelf kreeg sterkere onderdelen mee. Deze zijn nodig voor de 1250 pk in bedwang te houden in plaats van de standaard 700 stuks. De Carbonado vliegt in 2,6 seconden naar 100 en ophouden doet hij pas bij 380 km/u. Het koppel moesten ze beperken op 900 Nm.

lamborghini-mansory-carbonado

De wagen heeft zijn naam echter echt niet mee. We snappen de keuze voor het "Carbon"-gedeelte van de naam maar het "ado" suffix vinden we nogal knullig klinken. Bij ons kreeg hij alvast de bijnaam "Carbonara" waarna we plots weer veel honger kregen. First world problem?

Van de Carbonado Aperto (gebaseerd op de Aventador Roadster) zijn er 3 stuks gebouwd, van de gesloten variant 6. Beide varianten kosten een koele 1,2 miljoen euro. Smakelijk!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws