Officieel: Audi Allroad Shooting Brake Concept

audi allroad shooting brake concept

Audi toont het 402 pk sterke concept alvorens zijn voorstelling op het autosalon van Detroit. Het concept moet ons een kijk geven op de volgende generatie van de Audi TT.

Gisteren lekten nog enkele foto's, vandaag besloot Audi dan maar om hem ineens helemaal vrij te geven. De volgende generatie TT zou er - als we dit concept mogen geloven - dus ook als shooting brake kunnen zijn maar heel zeker zijn we daar nog niet over. Audi probeerde dat met de vorige generatie - 9 jaar geleden - ook al eens maar daarna werd het idee in de koelkast gestopt.

De 402 pk sterke shooting brake krijgt een 2.0 TSI motor gekoppeld aan twee elektromotoren mee als aandrijving. De kracht gaat naar alle vier wielen waardoor de 1600 kg wegende conceptcar een sprintcijfer krijgt van 4,6 seconden. De topsnelheid ligt volgens Audi op 250 km/u met een co2 uitstoot van slechts 45 gram per kilomet. Hello future!

De 8,8 kWh batterij ligt iets voor de achteras voor een optimale gewichtsdistributie. De wagen krijgt drie rij-modi mee, waaronder een hybrid mode waarin alle systemen samenwerken en een puur elektrische modus die enkel de elektromotoren op de achteras laat werken (tot 130 km/u). Het meeste van de tijd zal de benzinemotor echter als range-extender doorbrengen om de batterij van de elektromotor op te laden. De volledige 402 pk zal je enkel tevoorschijn zien komen in de extra sport-modus.

Alhoewel het concept volledig van CFRP (carbon-fiber-reinforced-plastics) is gemaakt zal je hier waarschijnlijk weinig van terugvinden in de uiteindelijke productievariant.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws