Live in Genève 2015: Volkswagen Touran

volkswagen-touran-2015-07

De Volkswagen Touran is na zijn introductie in 2003 ondertussen aan zijn derde generatie toe. De reeds bekende Touran-look blijft behouden al zijn er sterke lijnen overgenomen van de Sportsvan.

De Touran rust nu ook voor de eerste keer op het MQB platform, een modulaire constructie die onder andere ook onder de nieuwe Golf en Seat Leon rust. Deze switch liet de designers toe om de wagen maar liefst 130 mm langer te maken en 48 liter aan kofferruimte toe te voegen. Ondanks dat de scherpere penseelstreken ons doet denken aan de Sportsvan blijft de bekende Touran-look behouden. De grille bestaat nu uit drie lamellen, top-of-the-line modellen beschikken nu over full LED koplampen en de mistlampen werden ook hertekend.

Het infotainmentsysteem vanbinnen werd rechtstreeks overgenomen uit de Golf en de nieuwe Passat en zit verwerkt in een aangenamer dashboard met luxeuze tinten. Nieuw op deze generatie is nu ook het R-Line pakket dat je kan aanvinken om je MPV een sportiever uiterlijk mee te geven.

Onder de motorkap zien we drie benzinemotoren en evenveel diesels terug, beginnende vanaf de 1.2 TSI (110pk) tot de 1.4 en 1.8 TSI met respectievelijk 150 en 180 pk. Dieselrijders kunnen kiezen uit de 1.6 TDI met 110 pk en een gemiddeld verbruik van 4,1 liter per 100 kilometer of twee varianten van de 2.0 TDI met 150 en 180 pk.

Volkwagen gaat duidelijk voor de prijs van handigste wagen met een kofferruimte van 1.040 liter (bij vijf ingenomen zitplaatsen), een nieuw fold-flat systeem voor een vlakke laadvloer en maar liefst 47 opbergruimtes verspreid over de auto.

De nieuwe Touran zal na de zomer te bewonderen zijn bij de dealers.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws