Live in Genève 2015: Mercedes GLE Coupé

mercedes-gle-geneve-2015-101

Mercedes geeft de omschrijving van het woord 'coupé' een hele nieuwe invulling, door deze GLE Coupé voor te stellen. Vier deuren en een grote grondspeling, da's wat anders dan twee deuren en een ranke lijn, hé?

Het is de volledige naam van de wagen, Mercedes-Benz GLE Coupé. Als je de performante versie kiest, wordt dat zelfs Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé. Het is maar dat je begint te oefenen vooraleer de m'as-tu vu's flaneren langs de dijk in Knokke deze zomer.

Deze GLE Coupé vist in het vijvertje waar de BMW X6 al een poosje vist. Dat het zolang geduurd heeft voor er nog een Duitser een plekje kwam opeisen is misschien vreemd, al was het in het begin wel even afwachten of het concept van de Sports Activity Vehicle wel zou aanslaan. Want vergis je niet, ondanks zijn vierwielaangedreven versies is deze GLE Coupé helemaal niet van plan om ruig terrein op te zoeken, daarvoor zijn de - maximaal - 22 inch grote wielen hem te dierbaar.

Voor de motorisaties doet Mercedes beroep op motoren die je al wel kent. Als basisversie is er de GLE 350d (258 pk, 620 Nm), nog steviger gaat het er aan toe bij de benzinemotoren. Zo heb je een GLE 400 (333 pk, 480 Nm) en als top-of-the-bill de Mercedes-AMG GLE 63 S met 585 pk en 760 Nm. De GLE 450 AMG (367 pk) wordt in Amerika gelaten.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 02:50
afbeelding van Techno Patat

En nu is de vraag, is het in het echt even ,euhm, smakelijk als op foto ;-)?

Carlos 15:19
afbeelding van Carlos

In mijn ogen nog steeds even lelijk :-) CLA crossover noem ik dat!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws