Organisatie Geneva motorshow richt autosalon op in Qatar.

Autosalon geneve

Het meest gelauwerde autosalon van Europa, het salon van Genève, is op sterven na dood. Omdat ook de organisatie dat aan haar kleine teen voelt besloot het richting Midden-Oosten te trekken om een nieuwe salon op te richten. Die show zal door het leven gaan als de Qatar Geneva International Motor Show. Een tweejaarlijks autosalon van Genève... in Qatar. Volg je nog?

Geen autoshow de voorbije decennia zo indrukwekkend als dat van Genève. Want hoewel een zakdoek groot, was het voor internationale merken dé plaats om spraakmakende nieuwe modellen te tonen. De McLaren P1, Ferrari LaFerrari en Porsche 918? Die werden allemaal op dezelfde dag getoond in Genève. Waar het autosalon van Brussel een koopsalon is, is dat van Genève een puur showsalon voor automerken. Het was dan ook geen verrassing dat eenmaal de broeksriem aangetrokken werd bij constructeurs, Genève het steeds moeilijker kreeg om deelnemers te sprokkelen. Reken daar ook nog het corona-virus bij (waardoor 2 edities afgelast werden) en het salon van Genève heeft nog maar weinig toekomst in zich.

Nieuwe start

De organisatie achter het salon (die fors geld verdient aan het jaarlijks feestje) blijft echter niet bij de pakken zitten. Nee, het besluit nieuwe horizonten te verkennen. Waardoor hun zoektocht het team in Qatar deed belanden. Het Arabisch emiraat in het Midden-Oosten was te vinden voor een tweejaarlijks "Genève in Qatar". Officieel heet het salon de Qatar Geneva International Motor Show en moet die show plaats bieden aan constructeurs en toeleveranciers die graag de focus willen leggen op nieuwe technologieën en alternatieve aandrijfvormen.

Hoewel de organisatie van de Geneva International Motor Show (GIMS) het niet met zo veel woorden zegt kan je hieruit concluderen dat de kans zeer klein is dat er ooit nog een salon door zal gaan in Genève. Zo gaat het er prat op dat we in 2022 een volwaardig salon zullen krijgen in de Zwitserse hoofdstad. Niet dat wij er warm voor lopen...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws