Mazda plant een RX-7 opvolger mét wankelmotor en turbo

De Mazda RX-7, de eerste en voorlopig enige échte sportwagen die Mazda op de wereld zette, want laten we duidelijk zijn, de RX-8 kon nooit in die voetsporen treden. Maar ondanks het relatief hoge verbruik en gebrek aan koppel van de RX-8 'Renesis' krachtbron blijft Mazda zweren bij de wankel technologie. Een elektrische turbo ligt momenteel op tafel om de gewenste prestaties én de obligatoire groene toon te garanderen.

2013 is het jaar dat genoemd wordt voor de introductie van deze RX-9, dan zou de volgende RX-telg klaar moeten zijn om de concurrentie aan te gaan. Concurrentie die men vooral ziet in wagens als de VW scirocco al zegt dit voorlopig niet veel gezien het brede aanbod van de Duitse coupé/hatchback. Omdat het Nagaré design pas in de herfst wordt vervangen verschijnen er dus nog een aantal modellen van deze design stroming, waarvan de RX-9 nog best de laatste zou kunnen zijn al blijft het allemaal afwachten. Mag ik de Furai aanraden als inspiratie?

MazdaRX-9 Rendering

via: autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Vish 12:03
afbeelding van Vish

Neee! Niet dat domme golven-design weer! Het heeft de mazda 5 ook verneukt en ik zou het ab-so-luut niet op mijn sportwagen willen zien :(

blackberryunlock 16:35
afbeelding van blackberryunlock

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws