Volkswagen T-Roc gaat topless

volkswagen-t-roc-concept-geneve-2014

Naast herkenbare concept cars heeft Volkswagen ook nog de T-ROC in de mouw zitten. Een concept car die toont wat volgende crossovers kunnen gaan doen.

Dat schrijven ze ook letterlijk en waarom zouden we ze niet geloven? Al zal een productiemodel er natuurlijk een heel pak braver uitzien dan wat ze hier met de T-Roc tonen. De T-Roc beschikt over twee afneembare panelen waardoor je van deze crossover coupé een cabrio kan maken. Hij staat model voor een wagen die zich onder de Tiguan en boven de Taigun zal positioneren. In 2017 zullen we het resultaat op de weg kunnen zien.

volkswagen-t-roc-concept-geneve-2014

Technologische vooruitgang zie je in de LED-koplampen die, in combinatie met verschillende camera's rondom het zicht van de bestuurder een stuk verhogen. De T-Roc is geplaatst op het MQB-platform van Voljswagen en weegt 1.420 kg. Hij is uitgerust met 19 inch wielen op 245/45 banden.

volkswagen-t-roc-concept-geneve-2014

rijklare technologie

De T-Roc heeft het formaat van een Volkswagen Golf en krijgt een 184 pk sterke diesel onder de kap, gekoppeld aan een DSG-versnellingsbak met zeven versnellingen. Hij heeft drie rijmodi ter beschikking; 'Street', 'Off-road' en 'Snow'. ABS, Hill Start Assist en Hill Descent Control worden ook gemonteerd op deze concept car. Vrij uitgebreid voor een wagen die enkel als showvoertuig moet dienen, nietwaar?

volkswagen-t-roc-concept-geneve-2014

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws