Honda Project 2&4 is concept die vandaag nog in productie moet

honda-2en4-concept_01

Met de NSX en Civic Type-R lijkt Honda terug aan haar sportieve imago te werken. Deze Project 2&4 mag zo naast die twee rakkers staan. Want de concept belooft een waardig alternatief te zijn voor de KTM's X-BOW van deze wereld. Kom maar op Honda!

Honda stuurde naar haar designstudio's de vraag om een concept te creëren die de vrijheid van een motorfiets weet te koppelen aan de beweegbaarheid van een auto. Het resultaat is deze Project 2&4, een soort van trackdayspeeltje met Honda-logo in de grille. Nu ja, van een grille is er niet écht sprake, want het design geniet van een minimalistische aanpak en kan je eigenlijk moeilijk omschrijven als dat van een reguliere auto. Nee, deze concept zit eerder in het groepje van de Ariel Atom en KTM X-BOW.

honda-2en4-concept_01

Kracht komt niet van een 2.0-liter benzine met VTEC-power, wel van een 999 cc V-4 motorfietsmotor. Een blok dat rechtstreeks vanonder Honda's RC213V Moto GP-racer komt. Geen doetje dus en dat zie je ook aan de cijfers; 215 pk en 118 Nm. Dat koppel mag misschien wel laag liggen maar de gehele concept legt amper 405 kilogram op de weegschaal.

Wanneer we een productievariant kunnen verwachten? Als Pasen op vrijdag valt lijkt ons...

honda-2en4-concept_01

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws